Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μάρκο Σίλβα για τη μεταγραφή του Γουίλιαν και το report από την Αγγλία (vid)

Ο Σίλβα στον τελικό

bet365

Ο Πορτογάλος και άλλοτε τεχνικός της ομάδας του Ολυμπιακού έπαιξε τον ρόλο του στο να ολοκληρωθεί η προσθήκη του πολύπειρου Γουίλιαν στον σύλλογο.

Ο Μάρκο Σίλβα δεν ήταν μόνο ότι είχε θητεύσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ήταν μέσα στους προσκεκλημένους των Πειραιωτών για τον σπουδαίο και ιστορικό αλλά και νικηφόρο τελικό του Conference League στην OPAP Arena με αντίπαλο τη Φιορεντίνα (στο 1-0 από τον Αγιούμπ Ελ Καμπί).

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινώνησαν με τον Σίλβα ώστε να μάθουν από πρώτο χέρι για το status του Γουίλιαν που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευε με 3 προσωπικούς του γυμναστές. Πληροφορήθηκαν και για την πολύ καλή κατάσταση του παίκτη αλλά και το πόσο επαγγελματίας ήταν και παραμένει. Επίσης το πώς πάντα έχει πολύ υψηλό κίνητρο αλλά και μεθοδικότητα σε ότι κάνει.

Άλλωστε οι Πειραιώτες είχαν συλλέξει ήδη πληροφορίες για την ποιότητα του χαρακτήρα του αλλά και το πόσο προσέχει το σώμα του. Με τον Σίλβα ο Γουίλιαν έπαιξε στο σύνολο 67 αγώνες έχοντας 10 τέρματα και ενώ όπως έχει καταγραφεί ξανά η Φούλαμ ήθελε να τον διατηρήσει στο δυναμικό της. Μάλιστα σε πρώτη φάση εκτός από τις προπονήσεις στον Ολυμπιακό ο Γουίλιαν κάνει και ατομικές προπονήσεις για να είναι όσο πιο άμεσα έτοιμος.

Ένα άλλο στοιχείο είναι πώς ο Ολυμπιακός γενικά ψάχτηκε για τα καλά για τον Γουίλιαν τα 2 τελευταία χρόνια. Έκανε και το απαιτούμενο report από την Αγγλία για το background του μιλώντας φυσικά και με άλλους ανθρώπους. Τον παίκτη επιχείρησε να πάρει πέρυσι και η Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά δεν άρεσε η πόλη στο οικογενειακό του περιβάλλον και αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφασή του καθώς η οικογένειά του έμενε για χρόνια στο Λονδίνο.

Όσο για τον Σίλβα; Ο Πορτογάλος τεχνικός όταν είχε μιλήσει στην ιστοσελίδα «noticiasaominuto.com» είχε τονίσει πώς είναι υπερήφανος για όλα όσα είχε πετύχει στην Ελλάδα και τον πάγκο του Ολυμπιακού και ότι θα επιθυμούσε κάποια στιγμή να επιστρέψει: «Είμαι υπερήφανος γι’ αυτά που κατάφερα στην Ελλάδα. Αγάπησα το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό, που είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και έχω αφήσει πολλούς φίλους εκεί.

Η Αθήνα είναι μία πόλη που σε υποδέχεται ωραία. Μετά, θα πρέπει να πηγαίνεις από νίκη σε νίκη. Με την ομάδα αυτή πετύχαμε πολλά και αφήσαμε το δικό μας σημάδι. Σπάσαμε πολλά ρεκόρ, κάναμε καλή πορεία στο Champions League, όπου πετύχαμε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Άρσεναλ και ήρθε ο πρόεδρος και μου είπε πως δεν είχε νιώσει ποτέ έτσι. Αν εξαρτιόταν από μένα, θα επέστρεφα στον Ολυμπιακό».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα