Ολυμπιακός: Γιατί χρειάζονται και αυτοί οι παίκτες

Ολυμπιακός: Γιατί χρειάζονται και αυτοί οι παίκτες

Ολυμπιακός: Γιατί χρειάζονται και αυτοί οι παίκτες

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και τα «μεγάλα παιδιά».

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο τελευταίες μεταγραφές του Ολυμπιακού αφορούσαν «μεγάλα παιδιά», τον 36χρονο Γουϊλιαν και τον 32χρονο Ολιβέϊρα. Οι τελευταίες, και η πρώτη μεταγραφή, ο 34χρονος Ντάνι Γκαρθία. Αυτοί είναι και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία «ερυθρόλευκοι», αφήνοντας έξω τον Πασχαλάκη, καθώς οι γκολκίπερ είναι άλλη κατηγορία στο σχετικό κομμάτι.

Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι και κάτι άλλο: ότι αυτό το καλοκαίρι έφυγαν από τον Ολυμπιακό ακόμη περισσότεροι παίκτες σε παρόμοιες ηλικίες, όπως ο 36άρης Ιμπόρα, ο 37άρης Ελ Αραμπί, ο 34άρης Κίνι, ο επίσης 34άρης Γιόβετιτς, ακόμη κι ο 32άρης Φορτούνης. Και ξέχωρα από το όποιο κενό άφησαν σε επίπεδο ποιότητας, που άφησαν, κενό δημιουργήθηκε και σε ένα άλλο επίπεδο, σε αυτό που λέμε εμπειρία, παραστάσεις, αλλά και προσωπικότητα, ισχυρός χαρακτήρας.

Ξέρουμε δε όλοι, μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, πόσο μεγάλη σημασία έχει να διαθέτει μία ομάδα και τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της. Άλλωστε, έχουμε το τελευταίο παράδειγμα του Ολυμπιακού, που κατέκτησε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο με τη βοήθεια και αυτών των τεσσάρων πέντε πιο μεγάλων σε ηλικία παικτών.

Ειδικά για τον Ολυμπιακό, αποτελεί παράδοση, μεγάλη, να συνδέονται μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου με έμπειρους παίκτες, που μπορεί να στερούν τρεξίματα, αλλά δίνουν κλάση.

Τα τρία πρωταθλήματα σε τρία χρόνια, από το 2020 έως το 2022, τα πήρε με τον Ελ Αραμπί (33-35 ετών), τον Βαλμπουενά (35-37), τον Αβραάμ Παπαδόπουλο (35-37). Στα δύο από αυτά ήταν ο Εμβιλά (31-32), ο Παπασταθόπουλος (33-34) κι ο Σουντανί (32-33). Στο πρώτο από τα τρία ο Τοροσίδης (35) κι ο Χριστοδουλόπουλος (33). Και στο δεύτερο ο Χολέμπας (37) κι ο Ραφίνια (35)! Στην δε ίδια αυτή τριετία, ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο φορές Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που έκτοτε δεν έχει ξανακαταφέρει, συνεχίζοντας στο Γιουρόπα Λιγκ και παίρνοντας προκρίσεις επί της Άρσεναλ και της PSV.

Το 2015-16 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα ιστορικά, με 28 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, και 28 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, έχοντας τους 35άρηδες Τσόρι Ντομίνγκες και Καμπιάσο και τον 34άρη Φουστέρ.

Τσόρι

Το 2014-15 πήραν περίπατο το πρωτάθλημα, αλλά και έκαναν μεγάλες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γιουβέντους, με τον 36χρονο Αμπιντάλ, τον 34χρονο Τσόρι και τον 33χρονο Φουστέρ.

Το 2013-14 δεν πήραν μόνο το πρωτάθλημα, αλλά προκρίθηκαν στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, τελευταία τους τέτοια επιτυχία, με τον 37άρη Ιμπαγάσα, τον 33άρη Τσόρι και τους 32άρηδες Σαβιόλα και Φουστέρ.

Το δε 2011-12 πήραν το πρωτάθλημα κι έφτασαν μία ανάσα από τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με τον 35χρονο Ιμπαγάσα, τον 34χρονο Μέλμπεργκ, τους 33χρονους Μοντέστο, Ορμπάϊθ και Πάντελιτς και τον 32χρονο Γέστε.

Πάντοτε δηλαδή αυτή η ομάδα είχε στις επιτυχίες της αρκετούς παίκτες με παραστάσεις και προσωπικότητα. Και δεν βλέπω τον λόγο να μην βοηθηθεί και φέτος από τον Γουίλιαν, τον Γκαρθία, τον Ολιβέϊρα, αλλά και τον 32χρονο Ρόντινεϊ.

Άσχετο:

Τώρα που έχουν όλα τελειώσει, καλό θα είναι να ξέρουμε ότι τόσο ο Φορτούνης, ιδίως αυτός, όσο και ο Μασούρας, είχαν προσφορές από άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες, όντας ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό παίκτες. Από τις αρχές του καλοκαιριού, για να μην πω από τον Μάϊο.

Φορτούνης

Ωστόσο, ήταν ξεκάθαροι ότι αν έφευγαν από τον Ολυμπιακό θα συνέχιζαν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Και δεν ήταν μόνο μία μεγάλη ομάδα που πλησίασε και τους δύο. Ήταν κι άλλη ελληνική ομάδα, που πλησίασε τον ένα, τον Φόρτου.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Θυμάστε τον Ουί Τζο που είχε έρθει το καλοκαίρι του 2022 για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό και τελικά έφυγε νύχτα, με τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν και να παίρνουν τον Μπακαμπού για να σωθούν επιθετικά;

Είναι πραγματικά απίστευτη η περίπτωση του Κορεάτη διεθνή κυνηγού, να εξαφανιστεί σχεδόν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, μετά από μία διετία (2020-22) στην οποία είχε βάλει 23 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Μπορντό. Τον αγόρασε η Νότιγχαμ το καλοκαίρι του 2022 κι έκτοτε τον έδωσε δανεικό στον Ολυμπιακό (μηδέν γκολ), στη…Σεούλ της πατρίδας του (τέσσερα γκολ), στη Νόριτς (τρία γκολ στην Τσάμπιονσιπ), στην Αλάνιασπορ (ένα γκολ στην Τουρκία)!

Κορεάτης

Πριν λίγες ημέρες, ο Ουί Τζο έλυσε το συμβόλαιο του με τη Φόρεστ, στην οποία ανήκε για μία διετία και υπέγραψε στην Αλάνιασπορ, που του έδωσε ένα χρόνο συμβολαίου εκτιμώντας προφανώς ότι στο εξάμηνο που τον είχε πέρυσι, σε μόνο οκτώ συμμετοχές (δύο βασικός κι έξι αλλαγή), αφού είχε ένα τραυματισμό, έβαλε ένα γκολ σε ισοπαλία 1-1 και έδωσε μία ασίστ σε μία άλλη ισοπαλία 1-1.

Αυτό που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση με αυτόν τον παίκτη είναι ότι δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο φορ στον Ολυμπιακό να μην έχει μία καλή τελική! Δεν μιλάμε για γκολ! Δεν είχε έστω ένα καλό σουτ η, μία καλή κεφαλιά.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.