ΑΕΚ: Πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ για τη σεζόν 2024-2025

ΑΕΚ: Πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ για τη σεζόν 2024-2025

Δημήτρης Βέργος
Ο Φράνζι Πιερό της ΑΕΚ

bet365

Το παζλ του ρόστερ που διαμόρφωσε η ΑΕΚ για τη σεζόν 2024-2025 έπειτα και από την απόκτηση του Φράνζι Πιερό με την οποία ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης της.

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε, με την ΑΕΚ να κλείνει τις καλοκαιρινές της προσθήκες με την απόκτηση του Φράνζι Πιερό, με την οποία έβαλε το κομμάτι που έλειπε από την επίθεσή της. Τις τελευταίες ώρες επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα του Ντατρό Φοφανά, ωστόσο δεν προχώρησε, ενώ την τελευταία μέρα η Ένωση παραχώρησε τον Ζίνι με τη μορφή δανεισμού στον Λεβαδειακό προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Το ρόστερ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2024-2025 διαμορφώθηκε με τους κιτρινόμαυρους να διαθέτουν πληρότητα με τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση, ενώ σε άλλες έχει ακόμα και τρεις λύσεις. Ανεξάρτητα από το τι πιστευτεί ο καθένας για την ποιότητα σε κάθε θέση, πάμε να δούμε λοιπόν σε κάθε γραμμή τα πρόσωπα τα οποία συνθέτουν τις επιλογές του Ματίας Αλμέιδα... Στο τέρμα υπήρξε ριζική ανανέωση με τους Στρακόσα και Μπρινιόλι να αποτελούν πλέον το δίδυμο ανάμεσα στα δοκάρια, ενώ στην αμυντική γραμμή τα πράγματα δεν άλλαξαν ουσιαστικά σε σχέση με πέρυσι.

Με εξαίρεση τον Οντουμπάτζο που ήρθε για πλαισιώσει τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, στις υπόλοιπες θέσεις δεν είχαμε διαφοροποιήσεις. Στο αριστερό άκρο δεν ήρθε τελικά κάποια προσθήκη, με τους Πήλιο και Χατζισαφί να είναι οι δύο επιλογές, ενώ στο κέντρο της άμυνας, οι Μουκουντί και Κάλενς παραμένουν οι αριστεροί στόπερ, με τους Βίντα και Μήτογλου ως δεξιοί στόπερ στην κλασική ιεραρχία του Αλμέιδα.

Στο «έξι» επίσης δεν υπάρχουν αλλαγές συγκριτικά με την περσινή σεζόν καθώς Σιμάνσκι και Γιόνσον θα συναγωνίζονται τη θέση, με τρίτη επιλογή τον Γαλανόπουλο. Στο «οκτώ» επίσης θα γίνεται... μάχη μεταξύ Πινέδα και Λιούμπισιτς, ενώ για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν επίσης τόσο ο Περέιρα, όσο και ο Μάνταλος.

Ο Έρικ Λαμέλα της ΑΕΚ

Στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Κοϊτά ήρθε για να αποκτήσει δυνατό ανταγωνισμό ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, ενώ δεξιά είναι ως πρώτη επιλογή ο Ελίασον, με τον Άμραμπατ από πίσω. Φυσικά είναι ο Φερνάντες και για τις δύο πλευρές που μπορεί να δώσει λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Τσιλούλης.

Για τη θέση πίσω από τον επιθετικό επίσης υπάρχει υπεροπλία καθώς αποκτήθηκε ο Λαμέλα, στο μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού. Ο Τσούμπερ με τον Αλμέιδα προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί, ενώ επίσης είναι διαθέσιμοι τόσο ο Περέιρα, όσο και ο Μάνταλος που εκτός από τον άξονα της μεσαίας γραμμής έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν και εκεί. Φυσικά τόσο ο Λαμέλα όσο και ο Περέιρα μπορούν να προσφέρουν και στις πλευρές δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Τέλος για την κορυφή της επίθεσης υπάρχει ο αδιαμφισβήτητα βασικός Λιβάι Γκαρσία, το «υπερόπλο» της γραμμής κρούσης, ο οποίος αν είναι υγιής μπορεί να κάνει τη διαφορά όπως την προπέρσινη σεζόν του νταμπλ και πλέον μαζί του έχει και τον Πιερό. Ένας φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Λιβάι που προσθέτει δύναμη στην κιτρινόμαυρη επίθεση, διαθέτοντας και το εύκολο γκολ σύμφωνα με τα στατιστικά στην καριέρα του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα