Ολυμπιακός: Εχει ανάγκη το απρόβλεπτο στοιχείο και έναν πιο λειτουργικό άξονα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Εχει ανάγκη το απρόβλεπτο στοιχείο και έναν πιο λειτουργικό άξονα

bet365

Ο Ολυμπιακός όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του αναγκάστηκε για ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα με τον Παναιτωλικό να παίζει με σέντρες και όχι επιτυχημένες. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Κάθε απώλεια βαθμών στην έδρα σου όταν λέγεσαι Ολυμπιακός είναι πολύ σημαντική. Ειδικά δε όταν έρχεται με έναν αντίπαλο όπου οι Πειραιώτες ήταν το φαβορί αλλά που από την άλλη ήξερα πώς δεν θα είχαν εύκολο έργο. Ο Ολυμπιακός σε αυτήν την περίσταση περισσότερο έχασε τους βαθμούς από τον δικό του κακό εαυτό από τη μέση και μπροστά παρά από τον πολύ καλά στημένο και με πολύ καλή τακτική Παναιτωλικό. Ναι ο Παναιτωλικός ήταν πολύ σοβαρός στον αγώνα του Φαλήρου και φουλ μαχητικός αλλά ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε αυτήν την πειστική και καλή εικόνα δημιουργικά και επιθετικά για μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Ο Ισπανός κόουτς, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απαντώντας στην ερώτηση του Gazzetta σχολίασε για το θέμα των συνεχόμενων σεντρών πώς αυτό είχε να κάνει με την τακτική του Παναιτωλικού και το πόσο καλά είχε κλείσει τους χώρους και πώς η ομάδα του δεν έπαιξε με την απαιτούμενη ταχύτητα. Επίσης είπε πώς δύσκολα θα δούμε άλλη τόσο καλά οργανωμένη ομάδα σαν τον Παναιτωλικό.

Για να το επισημαίνει έτσι κάτι παραπάνω θα ξέρει, πλην όμως οι σερί σέντρες σε έναν αγώνα όπου πιέζεις και θέλεις το γκολ και μάλιστα και οι σερί ανεπιτυχείς σέντρες αφαιρούν από μία ομάδα το στοιχείο του απρόβλεπτου. Ο Παναιτωλικός από ένα σημείο και έπειτα είχε καταλάβει το τι να περιμένει. Είχε αντιληφθεί σχεδόν απόλυτα το τι παιχνίδι είχε απέναντί του και το διαχειρίστηκε και πολύ καλά και ανάλογα για να πάρει αυτό το 0-0. Και πήρε αυτό το 0-0 σε έναν αγώνα όπου σε level εμφάνισης ήταν το χειρότερο φετινό παιχνίδι των Πειραιωτών και από τα χειρότερα που έχουν κάνει γενικά τα τελευταία χρόνια.

Η ανάγκη για πιο καλή λειτουργία και πιο καλό άξονα για τη συνέχεια και το πρώτο παιχνίδι των Γουίλιαν και Ολιβέιρα

Το τεχνικό επιτελείο διάλεξε ξανά (ήτοι για ακόμα έναν αγώνα φέτος) ένα σχήμα με 2 παίκτες που είναι περισσότερο εξάρια παρά οκτάρια: Εσε και Στάμενιτς. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό αλλά είδαμε ένα κέντρο που δεν ήταν τόσο λειτουργικό στο θέμα της μετάβασης της μπάλας στην επίθεση. Τόσο που όταν μπήκε ο Κάρμο και... κουβάλησε μπάλες έκανε έστω για αυτό το διάστημα τη διαφορά.

Το κέντρο είναι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού. Εάν δεν του βγει το παιχνίδι από εκεί δεν γίνεται να τα περιμένει όλα από τα άκρα του. Από την άλλη βέβαια ήταν μία αναμέτρηση που προσωπικά μετά από καιρό δεν θυμάμαι έναν διακριθέντα από τη μέση και μπροστά. Ίσως να προσπάθησε λίγο παραπάνω ο Ζέλσον αλλά έως εκεί.

Όσο για τους Γουίλιαν και Ολιβέιρα θα ήταν άδικο να κριθούν από έναν πρώτο αγώνα. Δεν... κρύφτηκαν πάντως. Πήραν πρωτοβουλίες και αρκετές, προσπάθησαν πολύ και επεδίωξαν να είναι μέσα σε φάσεις. Ο Ολιβέιρα είχε και τη στιγμή με τα 2 σουτ του προς την εστία. Είναι σαφές πώς χρειάζονται χρόνο. Είναι όμως επίσης σαφές πώς ο Ολυμπιακός έχει την ανάγκη να αλλάξει το... τσιπάκι του στο πώς δημιουργεί, αναπτύσσεται και επιτίθεται. Να γίνει πιο απρόβλεπτος, πιο λειτουργικός και πιο ουσιαστικός. Άλλωστε οι ουκ ολίγες σέντρες του που δεν είχαν και επιτυχία και τα 25/70 γεμίσματα της μπάλας δείχνουν πώς ο δρόμος που διάλεξε για αυτόν τον αγώνα ήταν λάθος. Και όλα αυτά χρειάζεται να τα δει άμεσα καθώς ακολουθεί ο Αρης εκτός έδρας.

Υ.Γ. Η παρουσία του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού και τα όσα είπε είναι σαν ένα... καμπανάκι για τους παίκτες των Ερυθρόλευκων ενόψει της συνέχειας. Και έρχεται και νωρίς στη σεζόν από το καμπανάκι.

Υ.Γ. 2 Ένα σκέλος που επίσης μπορεί να σταθεί κάποιος είναι οι στατικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε πράγματα από αυτές στον αγώνα αυτόν.

Υ.Γ. 3 Είναι πιθανότατα το πρώτο παιχνίδι - που χωρίς να είναι σούπερ - όπου ο Κοστίνια είχε πιο καλή εικόνα στην επίθεση από τον Ροντινέι παρότι ο Βραζιλιάνος είχε τη σουτάρα που έβγαλε ο Τσάβες. Από ουσία βέβαια από πλευράς μεταβιβάσεων και οι 2 τόσο καλό βαθμό δεν παίρνουν.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.