Αρης: Ο Μορόν έπαιξε μόνο 70 λεπτά στα φιλικά, παίρνει μόνο 350.000 ευρώ, αλλά ήδη είναι πάλι πρώτος σκόρερ!

Αρης: Ο Μορόν έπαιξε μόνο 70 λεπτά στα φιλικά, παίρνει μόνο 350.000 ευρώ, αλλά ήδη είναι πάλι πρώτος σκόρερ!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης: Ο Μορόν έπαιξε μόνο 70 λεπτά στα φιλικά, παίρνει μόνο 350.000 ευρώ, αλλά ήδη είναι πάλι πρώτος σκόρερ!

bet365

Η περίπτωση του Λορέν Μορόν μάλλον χρίζει περαιτέρω διερεύνησης καθώς το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από έναν ποδοσφαιριστή με «προβληματική» προετοιμασία είναι να βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ του Πρωταθλήματος έπειτα από πέντε αγωνιστικές.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του Άκη Μάντζιου για τον Ισπανό επιθετικό μάλλον αποκτά τη μορφή… δημόσιας ομολογίας υπό την έννοια ότι επιβεβαίωσε όλα όσα γράφτηκαν για τον Λορέν Μορόν στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. «Πιστεύω ότι ταλαιπωρήθηκε τόσο ο ίδιος όσο κι εμείς σε ότι αφορά τη μεταγραφή του», είπε ο προπονητής του Άρη. Προφανώς απέφυγε τις ωραιοποιήσεις και χρησιμοποίησε τη γλώσσα της αλήθειας διότι για μεγάλο διάστημα ήταν αδύνατο να καταστρώσει αγωνιστικό σχέδιο γιατί δεν ήξερε αν μπορούσε να υπολογίζει στον περσινό πρώτο σκόρερ.

Κι έτσι η… ταλαιπωρία και των δύο ήταν αναπόφευκτη. Ο μεν ποδοσφαιριστής είχε εισπράξει τη σιγουριά των εκπροσώπων του περί λήψης μεγάλης πρότασης με ανοιχτό το ενδεχόμενο ενδιαφέροντος ομάδων από Πρωταθλήματα εγνωσμένης αξίας. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη ο οποίος όρισε συγκεκριμένο ποσό ως τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων. Αυτά έγιναν πριν μπει ο Ιούλης και σε όλη τη διάρκεια του μήνα επικρατούσε βεβαιότητα για την πώληση του ποδοσφαιριστή. Η όλη κατάσταση επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο συγκέντρωσης του στην προετοιμασία της ομάδας.

Καθόλου τυχαία, ο χρόνος συμμετοχής του στα τεστ προετοιμασίας περιορίστηκε σημαντικά. Για την ακρίβεια, στα 70 λεπτά συμμετοχής σε τρία παιχνίδια στην Ολλανδία. Η αλλαγή πολιτικής διαπιστώθηκε από τις αρχές του Αυγούστου, όταν πια και ο Ισπανός αντιλήφθηκε την ισχυρή πιθανότητα παραμονής του στον Άρη. Από τότε προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη. Φάνηκε εξάλλου στις πρώτες πέντε αγωνιστικές όπου είχε έντονες μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Υπήρξαν ημίχρονα στα οποία προχώρησε σε συντήρηση δυνάμεων με σκοπό να αντέξει στο σύνολο του παιχνιδιού, όπως έκανε δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ. Αντιθέτως, απέναντι στον Ολυμπιακό πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του. Στο ίδιο παιχνίδι έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλο.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος και θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει. Σίγουρα θα παρουσιάζεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι και θα μας προσφέρει τα γκολ που μας έδωσε πέρυσι», πρόσθεσε ο Άκης Μάντζιος, στην ίδια συνέντευξή του, στα κανάλια Novasports. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το επίπεδο ποιότητας και το ένστικτο του σκόρερ είναι οι δύο παράγοντες που κατευθύνουν τον Μορόν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και τον έχουν οδηγήσει σε 15 τελικές προσπάθειες (τρίτος στη σχετική λίστα) αλλά και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με τέσσερα γκολ. Παράλληλα καλλιεργούν ένα ερώτημα για τον αριθμό τερμάτων που θα μπορούσε να είχε πετύχει αν είχε κάνει… κανονική προετοιμασία. Πιθανότατα να έχει και ο ίδιος τον ίδιο προβληματισμό.

Και στη… μέση το νέο συμβόλαιο

Αυτό το ζήτημα προέκυψε από τα μέσα Αυγούστου όταν άλλαξαν ολοκληρωτικά τα δεδομένα της υπόθεσής του. Η πρόταση που θα ικανοποιούσε τον ίδιο και τους «κίτρινους» δεν έφτασε ποτέ και καθώς το συμβόλαιο του Ισπανού ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους αλλά και για την αποκατάσταση των τωρινών ισορροπιών καθώς οι ετήσιες απολαβές (350.000 ευρώ) του Μορόν δεν έχουν καμία σχέση με τον αγωνιστικό ρόλο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η πρόταση του Άρη περιλαμβάνει την επέκταση του συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2027.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα