Ολυμπιακός: Πάλι με Γάλλους ξεκινάει ο Μεντιλίμπαρ στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Πάλι με Γάλλους ξεκινάει ο Μεντιλίμπαρ στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Πάλι με Γάλλους ξεκινάει ο Μεντιλίμπαρ στην Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμίζει μέσα από το blog του στο Gazzetta «κάτι» για τον Μεντιλίμπαρ ενόψει του αγώνα το Ολυμπιακού με τη Λιόν.

Καμιά φορά τα πράγματα έρχονται έτσι στο ποδόσφαιρο που σε κάνουν να πιστεύεις και στην τύχη και στη μοίρα και σε όλα.

Για τον Μεντιλίμπαρ ήταν απίστευτο αυτό που έγινε τις δύο προηγούμενες σεζόν, τόσο με τη Σεβίλλη, όσο και με τον Ολυμπιακό-δηλαδή να αναλάβει τη μία ομάδα τον Απρίλιο του 2023 και να πάρει μαζί της το Γιουρόπα Λιγκ και την άλλη ομάδα τον Φεβρουάριο του 2024 και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ!

Μπορούμε επιπλέον να θυμηθούμε ότι ο Βάσκος πήρε το ένα τρόπαιο κερδίζοντας στους δύο τελικούς ισάριθμες ιταλικές ομάδες! Πρώτα τη Ρόμα στα πέναλτι και μετά τη Φιορεντίνα στην παράταση! Ακόμη ότι για να φτάσει στον τελικό με τη Σεβίλλη απέκλεισε μία αγγλική ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ενώ για να φτάσει στον τελικό με τον Ολυμπιακό απέκλεισε επίσης μία άλλη αγγλική ομάδα, την Άστον Βίλα! Οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που έκαναν τον ίδιο τον Μεντιλίμπαρ πέρυσι να έχει να το λέει. Πόσο δε μάλλον όταν ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια με τον Ολυμπιακό κάνοντας την πρώτη πρόκριση επί της Φέρεντσβαρος στη Βουδαπέστη, στην πόλη στην οποία πήρε το Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη στον τελικό εναντίον της Ρόμα!

Μεντιλίμπαρ

Αυτό που έχει ζήσει εδώ κι ενάμισι χρόνο ο Μεντιλίμπαρ στα Κύπελλα Ευρώπης είναι εκπληκτικό και το παραδέχεται κι ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία. Λες και επαναλαμβάνεται η ιστορία για τον έμπειρο προπονητή, που παρεμπιπτόντως ανέλαβε τον Ολυμπιακό έχοντας πρώτα παίξει στο Καραϊσκάκη τελικό Σούπερ Καπ με τη Σεβίλλη εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι!

Προς τι όλα αυτά, που υπενθυμίζω: Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τη δεύτερη του σεζόν στη Σεβίλλη, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, τέτοια εποχή πέρυσι, παίζοντας για το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Λανς. Τώρα, ξεκινάει τη δεύτερη του σεζόν στον Ολυμπιακό, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, τέτοια εποχή πέρυσι, παίζοντας για το Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Λιόν! Ξανά δηλαδή κόντρα σε γαλλική ομάδα! Απλά τότε ήταν εντός έδρας, ενώ τώρα είναι εκτός έδρας.

Πέρυσι, στις 20 Σεπτεμβρίου, το αποτέλεσμα ήταν Σεβίλλη-Λανς 1-1. Φέτος, στις 26 Σεπτεμβρίου, το παιχνίδι είναι Λιόν-Ολυμπιακός. Θα επαναληφθεί η ιστορία με τον Μεντιλίμπαρ; Εδώ που τα λέμε μια χαρά θα ήταν για τον Ολυμπιακό αυτή την εποχή μία ισοπαλία στη Γαλλία!

Άσχετο:

Σίγουρα δεν είναι και η…καλύτερη ιδέα να κάνεις μεταγραφές ελεύθερων (ουσιαστικά από 1ης Ιουνίου) παικτών τέλη Σεπτέμβρη, αλλά στον Ολυμπιακό ήταν δεδομένο ότι έτσι θα γίνονταν αν διαπιστώνονταν κενά στο διαμορφωθέν στις 4.9 ρόστερ, αφού πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος κάλυψής τους.

Μπακαμπού

Είναι ένα θέμα οι καινούργιοι παίκτες να μην παίξουν Ευρώπη, αλλά εδώ μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είχε πάρει Σεπτέμβρη μήνα ελεύθερους τον Χάμες και τον Μπακαμπού και δεν έπαιζαν Ευρώπη, ενώ ήταν οι ίσως πιο σημαντικοί παίκτες της ομάδας στο πρωτάθλημα-για τον Κολομβιανό ισχύει αυτό, για όσο ήταν σε νορμάλ κατάσταση.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πραγματικά σκληρή, αλλά και πολύ «ιδιαίτερη» έδρα το Χαριλάου. Σκεφτόμουν την ώρα του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη το Σάββατο, την στιγμή που ο Κάρμο έκανε ένα απίστευτο πούλημα της μπάλας στη φάση που κατέληξε στο δοκάρι του Μορόν (κι όχι στο 3-0…), τι απίστευτα πράγματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» στο σπίτι του Άρη.

Έχουμε δει τον Πασχαλάκη να δέχεται γκολ από απευθείας κόρνερ (του Πάλμα) στο Άρης-Ολυμπιακός 2-1 πρόπερσι στα πλέι οφ, τον Ντόη να χάνει την μπάλα μέσα από τα πόδια του και να σκοράρει ο Μορόν βγαίνοντας μόνος απέναντι στον Τζολάκη (στο περσινό 1-1 των πλέι οφ), τον Κίνι να βάζει αυτογκόλ στο 2-1 του Ολυμπιακού πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τον Βατσλίκ να κάνει τραγική «έξοδο Μεσολογγίου» και να σκοράρει ο Μαντσίνι στο Άρης-Ολυμπιακός 2-1 πρόπερσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!!!

Κάρμο

Λες και υπάρχει ένας…μαγνήτης στο Χαριλάου που τραβάει τους παίκτες του Ολυμπιακού στο λάθος, και δη τον ένα μετά τον άλλο, καθώς καταγράψαμε τόσα λάθη από διαφορετικούς παίκτες, είτε γκολκίπερ (Πασχαλάκη, Βατσλίκ), είτε αμυντικούς (Κάρμο, Ντόη, Κίνι).

Αυτό, πάντως, που δεν ισχύει είναι ότι έχουν σχέση τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με τον Άρη με τη διατάραξη των σχέσεων των διοικήσεων των δύο συλλόγων. Και πριν επέλθει η ρήξη των σχέσεων, υπήρχαν αποτελέσματα όπως Ολυμπιακός-Άρης 2-2, Άρης-Ολυμπιακός 2-1, Άρης-ολυμπιακός ξανά 2-1, Άρης-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Άρης 1-1. Σε μία χρονική περίοδο μάλιστα από το Φεβρουάριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023, δηλαδή για μία διετία.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.