Ολυμπιακός: H ιεραρχία των στόπερ και η αγωνιστική ιδιαιτερότητα με Κάρμο - Πιρόλα (vid)

Ολυμπιακός: H ιεραρχία των στόπερ και η αγωνιστική ιδιαιτερότητα με Κάρμο - Πιρόλα (vid)

Οι Πιρόλα - Κάρμο

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει συγκεκριμένους σέντερ μπακ πιο ψηλά στις προτιμήσεις του με τη διαφορά πώς για πολύ συγκεκριμένο λόγο δεν μπορούν να παίζουν μαζί Πιρόλα και Κάρμο.

Η επιστροφή του Νταβίντ Κάρμο στο ρόστερ της ομάδας του Ολυμπιακού έδωσε άλλη δυναμική και ποιότητα στα μετόπισθέν του. Και αυτό παρότι ο Κάρμο δεν έχει κάνει ακόμα τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις του σύμφωνα πάντα με την αξία του. Ήταν όμως και παραμένει ένας top class αμυντικός που έχει την ικανότητα να βελτιώνει τους πάντες γύρω του στο γήπεδο με την παρουσία του.

Ο διεθνής Ανγκολέζος - των 27 αγώνων στον Ολυμπιακό - βέβαια έχει ένα ατού σε σχέση με την περασμένη περίοδο. Στην επάνοδό του στο Λιμάνι βρήκε γνώριμα πρόσωπα σε επίπεδο άμυνας. Τον Τζολάκη στο τέρμα, τους Ορτέγα και Ροντινέι στα 2 άκρα της άμυνας και φυσικά τον Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας του συλλόγου.

Ο Νταβίντ Κάρμο έχοντας πάρει το τρόπαιο του Conference με τον Ολυμπιακό δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι φορά ξανά τα χρώματα των Πειραιωτών. Παράλληλα όμως με τη μεταγραφή του ταλαντούχου Πιρόλα που βρίσκεται και σε πολύ καλή ηλικία ιεραρχικά ο Ολυμπιακός έχει 3 πολύ καλούς στόπερ (Κάρμο, Ρέτσο και Πιρόλα).

Εάν πρέπει να δούμε αυστηρά τη σειρά αγωνιστικής προτεραιότητας ο Κάρμο με τον Ρέτσο είναι ένα κλικ πιο πάνω απ΄ όλους τους άλλους. Από την άλλη όμως υπάρχει και η εξής ιδιαιτερότητα. Ο Πιρόλα με τον Κάρμο δεν είναι καθόλου εύκολο να παίξουν μαζί ως βασικοί καθώς είναι και οι 2 αριστεροπόδαροι. Ακόμα και το 3-5-2 που είχε εφαρμοστεί στο Λυών - Ολυμπιακός (2-0) με τους 3 αυτούς στόπερ μαζί είχε προβληματίσει αισθητά το τεχνικό επιτελείο.

 

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό βέβαια είναι ότι ο Ρέτσος ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε. Και έτσι ο Μεντιλίμπαρ έχει στο αγωνιστικό του... οπλοστάσιο όλους τους καλούς κεντρικούς αμυντικούς του.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα