Ολυμπιακός: Σκυλί του πολέμου και σαν δεξί εξτρέμ ο Κωστούλας!

Ολυμπιακός: Σκυλί του πολέμου και σαν δεξί εξτρέμ ο Κωστούλας!

Kωστούλας

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για τον Κωστούλα ως…δεξί εξτρέμ!

Καθοριστικό, όσο και δύσκολο παιχνίδι δίνει απόψε η Εθνική Ελπίδων μέσα στην Κροατία για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ, καθώς χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί.

Πριν δύο-τρεις ημέρες η Κ21 έδωσε φιλικό στην Σλοβακία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ακριβώς για το σημερινό κρίσιμο ματς. Έχασε 1-2 με τον Μπάμπη Κωστούλα να κάνει το ντεμπούτο του σε αυτή την Εθνική, παρότι είναι έως και 4,5 χρόνια μικρότερος ηλικιακά από άλλους συμπαίκτες του (!!!), όπως π.χ. από τον στόπερ Κωνσταντόπουλο και τον γκολκίπερ Μπαλωμένο, που είναι 22 προς τα 23.

Ο νεαρός (17,5 ετών) κυνηγός του Ολυμπιακού μπήκε στο ημίχρονο, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Ταουσιάνη να τον χρησιμοποιεί σε ρόλο καθαρά δεξιού εξτρέμ, στην γραμμή που λέμε, καθώς προτίμησε για τη θέση του φορ τον Τζίμα, που πήρε κι αυτός στην ανάπαυλα τη θέση του Κούτσια. Ποια ήταν η αντίδραση του Κωστούλα, ενός καθαρόαιμου επιθετικού, που τον ξέρουμε ως στράικερ η, μεσοκυνηγό;

Με την καλή νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει, και για την οποία δεν μπορεί παρά να τον έχει επηρεάσει ο πατέρας του Θανάσης, ο Μπάμπης Κωστούλας όχι απλά ήταν καλός σε αυτό το πρώτο του παιχνίδι στην Εθνική Ελπίδων, αλλά ήταν ένα «σκυλί του πολέμου»! Εγώ δεν στέκομαι μόνο στο ωραιότατο γκολ που έβαλε με εναέριο σουτ, πολύ απλά γιατί έκανε πάρα πολύ περισσότερα πράγματα.

 

Ο γιός του παλιού κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού έβγαλε πάνω απ΄ όλα σωστό χαρακτήρα, δεν επηρεάστηκε που ο προπονητής του άλλαξε θέση και «σκίστηκε» επί 45 λεπτά. Μάλιστα, πέρασε μία σέντρα προς τον Τζίμα που θα ζήλευε εξτρέμ, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ (δανεικός στη Β΄Γερμανίας Νυρεμβέργη) να χάνει από πολύ κοντά ευκαιρία με κεφαλιά. Και μπήκε ο Κωστούλας και σε άλλη φάση μέσα από την οποία ο Τζίμας θα μπορούσε εύκολα να σκοράρει, ωστόσο ξανά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Κωστούλας

Ο Κωστούλας παρότι υποχρεώθηκε να παίξει ως κλασικός εξτρέμ έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά, έκανε μπούκες, έπαιξε κάθετα, κέρδισε και ένα πέναλτι σε καθαρό χέρι Σλοβάκου σε ένα γύρισμα που επιχείρησε, χωρίς να δώσει ο διαιτητής την εξόφθαλμη παράβαση. Και, επιπλέον, γύριζε πίσω για να βοηθήσει τον μπακ και σε μία περίπτωση είχε και μία κρίσιμη αμυντικά επέμβαση, σε επίθεση των γηπεδούχων.

Πραγματικά μας άρεσε ο Κωστούλας, τόσο σε καθαρά αγωνιστικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο, με το ποδόσφαιρο να τον ανταμείβει με ένα ωραίο γκολ, το μοναδικό της ελληνικής ομάδας.

Παρεμπιπτόντως, κι ο Μεντιλίμπαρ τον είχε βάλει για περίπου 20 λεπτά δεξί εξτρέμ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, γυρνώντας στην άμυνα τον Ρόντινεϊ.

Άσχετο:

Δύσκολο το ξεκίνημα του Χαραλαμπόγλου στην Ολλανδία. Ο 20χρονος σέντερ φορ προτίμησε να φύγει από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ουτρέχτη. Ξεκίνησε από τη Β ομάδα της, τελευταία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής με τον περσινό πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα Κ19 να έχει παίξει μόνο μία φορά βασικός κι άλλες πέντε αλλαγή, χωρίς ακόμη να έχει καταγράψει γκολ η, ασίστ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Για 62 λεπτά έπαιξε βασικός με την Ελπίδων στην Σλοβακία ο Μουζακίτης, ενώ στο ημίχρονο μαζί με τον Κωστούλα μπήκε και ο Μπακούλας.

Και οι δύο κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού είχαν καλή παρουσία, έβγαλαν προσωπικότητα στο παιχνίδι τους και είχαν καλές συνεργασίες στο διάστημα των 17 λεπτών στο οποίο έπαιξαν μαζί στη μεσαία γραμμή.

Μουζακίτης

Βασικός στο α΄ ημίχρονο ήταν κι ο αριστερός μπακ Αποστολόπουλος (πιο παλιός στην Κ21), τη θέση του οποίου πήρε στην ανάπαυλα ο Κίτσος, άλλος ένας παίκτης, αλλά πρώην πλέον, του Ολυμπιακού.

Άτυχος ήταν ο Κουτσίδης, αφού ο προπονητής της Ελπίδων δεν άλλαξε σε καμία στιγμή το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κωνσταντόπουλου, Κωστή κι έτσι ο πανύψηλος στόπερ του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να κάνει ντεμπούτο στην Εθνική.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

τουίτερ

@Photo credits: INTIME, @ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.