Παναθηναϊκός: Οξυγόνο!

Παναθηναϊκός: Οξυγόνο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οξυγόνο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Ηράκλειο και όσα σημαίνει αυτό για το Τριφύλλι, αναφέρεται στον mvp, Τετέ και αναρωτιέται από πότε άλλαξαν οι κανονισμοί του offside.

Στη συζήτηση για το αποψινό πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Ηράκλειο, δεν γίνεται να μην υπάρχει στην ανάγνωση, το περιβάλλον μέσα στο οποίο το σύνολο προετοιμάστηκε για αυτό το παιχνίδι. Έχοντας να διαχειριστεί την πιο δύσκολη κατάσταση, μία ανθρώπινη τραγωδία, τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό τα όσα θα έδειχνε το Τριφύλλι απόψε στο Γεντί Κουλέ. Υπό αυτό το πρίσμα και υπενθυμίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και όχι pixels στο PS5, οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν στο ζητούμενο, να βάλουν το «τρίποντο» στις αποσκευές για την Αθήνα, να εκμεταλλευθούν την γκέλα του Ολυμπιακού και το ντέρμπι στην Opap Arena για να μειώσουν την διαφορά από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου. Να πάρουν οξυγόνο. Ποδοσφαιρικά, βαθμολογικά μα πάνω από όλα πνευματικά.

Αυτό το «τρίποντο» σημαίνει πολλά παραπάνω από τρεις βαθμούς, έπρεπε να είναι και είναι η απαρχή μίας αντεπίθεσης που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να μπει στο κόλπο της πρωτιάς. Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένα «βάλσαμο», μία μικρή αχτίδα φωτός σε έναν οργανισμό που βρίσκεται στο σκοτάδι από το βράδυ της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου.

Από κει και πέρα, εκείνος που ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, εκείνος έκρινε και το παιχνίδι. Από νωρίς. Από το 6'. Με ένα γκολ που έδιωξε το άγχος, έδωσε ψυχολογία και έκανε πιο εύκολα τα πράγματα, καθώς ανάγκασε τον ΟΦΗ να βγει και να παίξει, αφήνοντας περίσσιους χώρους προς εκμετάλλευση. Ο Τετέ, λοιπόν, ήταν καταπληκτικός.

Σε κάθε του επαφή με την μπάλα, στις εμπνεύσεις του, στο υπέροχο τελείωμα που νίκησε τον Χριστογεώργο. Τούτο το «διπλό» φέρει την υπογραφή του Βραζιλιάνου βιρτουόζου.

Ο Παναθηναϊκός ανασταλτικά πρέπει βάσει των ποιοτικών τελικών που επέτρεψε στον αντίπαλο να έχει κάνει ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, καθώς με εξαίρεση την ευκαιρία του Χατζηθεοδωρίδη, ο ΟΦΗ απείλησε μόνο με σουτ εκτός περιοχής, όπως αυτά του Γιουνγκ(δοκάρι) και του Καραχάλιου. Από την άλλη, όσον αφορά την δημιουργία, είχε το γκολ, δύο τελικές του Τετέ, δύο μεγάλες στιγμές με Μπακασέτα από δεξιά και Τζούρισιτς από αριστερά και την κεφαλιά του Αράο στο δεύτερο μέρος.

Λίγα πράγματα, λαμβάνοντας ως κριτήριο την πολύ καλή κυκλοφορία και τις συνεργασίες που είχε μέχρι και έξω από την περιοχή.

Εκεί σε πάνω από δέκα περιπτώσεις οι τελικές επιλογές ήταν κάκιστες, έλειψε η ποιότητα, το καθαρό μυαλό, παρά το γεγονός πως η μπάλα κυκλοφορούσε καλά και οι χώροι προσέφεραν ευκαιρίες για πολλές περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες. Από την στιγμή που δεν μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς, ο Παναθηναϊκός είχε καλή ανασταλτική λειτουργία, δεν επέτρεψε το παραμικρό στον ΟΦΗ και μέσα από την κατοχή της μπάλας, ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης.

Eκτός του Τετέ, πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Αράο στη μεσαία γραμμή, όπως και οι δύο στόπερ, ο Ίνγκασον με τον Γεντβάι. Η δουλειά έγινε και τώρα το μεγάλο ματς της Πέμπτης κόντρα στη Τσέλσι...

Αντί επιλόγου: Θα θέλαμε να μάθουμε πότε άλλαξε ο κανονισμός για το οφ-σάιντ και πότε επιστρέψαμε στη προ-VAR εποχή. Ο πρώτος επόπτης, Τσολακίδης, στο Ηράκλειο σταμάτησε τρεις φορές επικίνδυνες επιθέσεις του Παναθηναϊκού που «μύριζαν» ευκαιρία. Σε όλες και στις τρεις, τα replay δείχνουν πως μιλάμε για οριακές στιγμές, άρα ήταν υποχρεωμένος να τις αφήσει να εξελιχθούν. Τις «έκοψε» και τις τρεις...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.