Ολυμπιακός: Δεν είναι οδηγός μόνο τα ματς με Μπράγκα και Μάλμε αλλά και τα λόγια του πάντα σοβαρού Κάρμο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Δεν είναι οδηγός μόνο τα ματς με Μπράγκα και Μάλμε αλλά και τα λόγια του πάντα σοβαρού Κάρμο

bet365

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που έχει χάσει βαθμούς σε αγώνες όπως με Λεβαδειακό και Παναιτωλικό έχει έναν και μοναδικό δρόμο για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα με τον Κάρμο να δίνει και το σωστό στίγμα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο κόουτς Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απαντώντας σε σχετική ερώτηση πριν τον αγώνα με τη Μάλμε ήταν ξεκάθαρος στο ότι η ομάδα του Ολυμπιακού επιδιώκει να έχει και στην Ελλάδα την ίδια καλή εικόνα με αυτήν στην Ευρώπη. Διότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πολύ καλά πώς ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να συνεχίσει να έχει απώλειες βαθμών σε αυτόν τον μαραθώνιο της Stoiximan Super League 1.

Η πολύ σημαντική νίκη με τη Μάλμε με το 0-1 και το 3-0 επί της Μπράγκα ανέδειξε και τις δυνατότητες και το αγωνιστικό ταβάνι του Ολυμπιακού. Έδειξε το τι μπορεί να κάνει σε ένα επίπεδο που έχει πιο μεγάλες δυσκολίες από αυτό της ελληνικής Λίγκας. Όχι πώς σε άλλη περίπτωση οι απαιτήσεις δεν θα ήταν μεγάλες αλλά αυτή η εικόνα δημιουργεί ακόμα περισσότερες.

Οι αγώνες με τις Μπράγκα και Μάλμε αποτελούν τον απόλυτο οδηγό για τον Ολυμπιακό. Με τη Μπράγκα ήταν μία ματσάρα για τον Ολυμπιακό και με τους Σουηδούς μία επαγγελματική νίκη.

Ο Ολυμπιακός όμως τώρα έχει τον αγώνα Πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Ένα παιχνίδι όπου τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά από βαθμολογικής πλευράς καθώς οι Ερυθρόλευκοι έχουν χάσει βαθμούς όχι μόνο με την ήττα με τον Αρη με 2-1 αλλά και με τις 2 ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Λεβαδειακό.

 

Οι πολύ σωστές τοποθετήσεις του Κάρμο και η σιγουριά που δίνει ο Κοστίνια

Ήταν πάντως πολύ χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο Κάρμο στα ΜΜΕ που βρέθηκαν στο Μάλμε. Ο Ανγκολέζος που γενικά είναι μία πολύ σοβαρή περίπτωση παίκτη αλλά και επαγγελματίας έδωσε και την κατάλληλη οπτική σχετικά με την Ελλάδα και το Πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1.

Στην ερώτηση για τη μετάβαση από την Ευρώπη στο παιχνίδι της Τρίπολης ο σχεδόν δίμετρος Νταβίντ Κάρμο τόνισε πώς «είμαστε επαγγελματίες. Είναι η δουλειά μας. Δεν είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία αλλά να προσαρμοστούμε. Πρέπει να παίζουμε πάντα το ίδιο για να νικάμε.

Πρέπει να επικεντρωθούμε στον επόμενο αντίπαλο. Να δώσουμε το καλύτερο και να είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό που ήμασταν έως τώρα στη Λίγκα. Να είμαστε καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια και να πάρουμε βέβαια τους 3 πόντους».

Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός θέλει αλλά και μπορεί να βρει αυτή τη σταθερότητα που θα τον επαναφέρει στον δρόμο που επιζητά. Τον δρόμο της επιστροφής της ομάδας στις νίκες στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Σε δεύτερο επίπεδο προφανώς και ήταν ατυχία για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Ορτέγα. Στο πρόσωπο του Κοστίνια όμως σε αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι βρίσκουν μία αγωνιστική σιγουριά. Έναν ακραίο μπακ με δυνατότητα να βοηθήσει αμυντικά, τακτικά, δημιουργικά αλλά και επιθετικά τον Ολυμπιακό και που δείχνει στον προπονητή ότι μπορεί να λειτουργήσει σε διαφορετικά δεδομένα κάθε φορά.

Υ.Γ. Στη Μάλμε οι φίλοι του Ολυμπιακού έδωσαν δυναμικότατο παρών πλησιάζοντας τον αριθμό των 2.500. Στην Τρίπολη θα βρεθούν 3.500. Ένα ακόμα δείγμα της τεράστιας στήριξης του κόσμου προς την ομάδα όπου και να αγωνίζεται.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.