Παναθηναϊκός - Αρης 1-1: Καλύτεροι οι Πράσινοι, ανίκητοι οι Κίτρινοι με εκτελεστή Μορόν (Vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

O Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο α' μέρος με γκολ του Τετέ, έχασε ευκαιρίες για το 2-0, αλλά ο Λορέν Μορόν είπε την τελευταία λέξη του ματς στο 72' και με το τελικό 1-1 ο Αρης παρέμεινε σταθερά στο ανώτερο βαθμολογικό στρώμα.

Παναθηναϊκός-Άρης: Έτσι έπαιξαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Ίνγκασον με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Ο Αράο αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα. Αριστερός εξτρέμ ο Πελίστρι, δεξιός ο Τετέ και σέντερ φορ ο Γερεμέγεφ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης του Άκη Μάντζιου παρατάχθηκε με τον Κουέστα στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Φρίντεκ, δεξιός ο Μάγιο και ο Βέλεθ με τον Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Σιφουέντες, Μοντσού, Μανού οι τρεις στον άξονα του κέντρου. Ο Σίστο στο αριστερό ''φτερό'' της επίθεσης, ο Ντιαντί στο δεξί και στην κορυφή ο Μορόν.

Ο Τετέ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός στο πρώτο ημίχρονο(61%-39), ήταν αυτός που έψαξε το γκολ με υπομονή, καλή κυκλοφορία και συνεργασίες, με τον Άρη να περιμένει στο μισό γήπεδο και να ψάχνει τις επιθετικές μεταβάσεις χάρη στην ικανότητα του Μορόν να κρατά μπάλα και να προωθεί το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Γερεμέγεφ στο 4', όπου μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 9' έπειτα από υπέροχη επίθεση, οι ''πράσινοι'' έφεραν σε θέση βολής τον Μπακασέτα που αμαρκάριστος σούταρε πάνω στα σώματα. Η υπεροχή του Τριφυλλιού καρποφόρησε στο 33'. Ο Τετέ είδε τον Μπακασέτα ανάμεσα στις γραμμές, η μπάλα από κόντρες έφτασε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος πάτησε περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ, νικώντας τον αντίπαλο κίπερ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του Ίνγκασον από την μικρή περιοχή πέρασε άουτ στο 45'.

 

Ο killer Μορόν τιμώρησε τον άστοχο Παναθηναϊκό

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, παίζοντας γρήγορα και βγάζοντας καλούς συνδυασμούς. Ο Αράο σημάδεψε άουτ έπειτα από κόρνερ, ο Βέλεθ έκοψε το τετ α τετ του Γερεμέγεφ ενώ ο Τετέ στη συνέχεια της φάσης από πλάγια θέση σε κενό τέρμα, σούταρε άουτ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ιωαννίδη στο 64' ενώ στο 68' ο Τετέ μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω στον Κουέστα. Οι ''πράσινοι'' δεν τα έβαζαν αλλά ο Μορόν είναι... killer και στη μία στιγμή που βρήκε την μπάλα καλά στρωμένη έξω από την περιοχή, δεν καθυστέρησε και με υπέροχο τελείωμα ισοφάρισε στο 72'. Από κει και έπειτα, ο Παναθηναϊκός πίεσε και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να σκοράρει στο τετ α τετ με τον Κουέστα στο 81'.

Ο Τζούρισιτς στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και ο Άρης κράτησε έναν υπερπολύτιμο βαθμό μέσα στο ΟΑΚΑ, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια τον αποψινό του αντίπαλο.

MAN OF THE MATCH: Μορόν. Ο Ισπανός σέντερ φορ έκανε μεγάλο ματς απόψε στη Καλογρέζα, τόσο στα κρατήματά του, όσο πολύ περισσότερο με την ουσία του. Με ένα υπέροχο τελείωμα έδωσε στον Άρη έναν σημαντικό βαθμό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τάσος Μπακασέτας. Ο μέσος του Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι και έκανε μία από τις πιο γεμάτες φετινές του εμφανίσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι πατούσαν με μεγάλη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν είχαν καλές αποφάσεις στα τελειώματα και τις τελικές πάσες, πετώντας στα σκουπίδια όσα καλά πράγματα έχτιζαν πάνω στο χορτάρι.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Παναθηναϊκού άφησε έστω και αυτά τα λίγα εκατοστά μόνο του τον Μορόν στα όριο της περιοχής και ο Ισπανός την τιμώρησε αυστηρά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Τσβάιερ και των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παναθηναϊκός και Άρης στο ντέρμπι της αγωνιστικής έμειναν στο 1-1, ένα αποτέλεσμα ''γλυκό'' για τους φιλοξενούμενους και... θεόπικρο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στην καλύτερή τους εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο της νίκης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα