Ο Τζολάκης στο Gazzetta για την Εθνική: «Μας λείπει τα τελευταία χρόνια μία μεγάλη διοργάνωση, να κάνουμε τη χώρα μας περήφανη» (vids)

Ο Τζολάκης

bet365

Στα 21 του χρόνια ο Κωνσταντής Τζολάκης έχοντας πάρει και το βάπτισμα του... πυρός με την πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική ανδρών μιλά στο Gazzetta για τον Γιοβάνοβιτς, τους στόχους της Εθνικής και την επιστροφή στο Καραϊσκάκη.

Ο Τζολάκης υπήρξε ο βασικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού στην πορεία του ως την κατάκτηση του Conference League. Ο Χανιώτης πορτιέρε μίλησε στο περιθώριο της Media Day της Εθνικής μας ομάδας στο Gazzetta καθώς έρχονται τα παιχνίδια με Φινλανδία στο Καραϊσκάκη το Σάββατο και με Ιρλανδία εκτός έδρας την προσεχή Τρίτη.

O Κωνσταντής Τζολάκης έχει γεννηθεί στα Χανιά και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών τον Μάιο του 2024 από τον Νίκο Παπαδόπουλο για τους φιλικούς αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Γερμανία και τη Μάλτα. Μάλιστα έπαιξε στο φιλικό με τη Μάλτα.

To 2020 ήταν χρονιά ορόσημο για την καριέρα του: έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα Super League καθώς επίσης στο Κύπελλο Ελλάδας με τα χρώματα του Ολυμπιακού και προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς και έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ελπίδων υπό τις οδηγίες του Γιάννη Γκούμα. Ως διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για παίκτες κάτω των 21 ετών, ο Τζολάκης έχει καταγράψει ιδιαίτερα υψηλό αριθμό συμμετοχών, δείγμα της εμπιστοσύνης που έδειξαν προς το πρόσωπό του οι προπονητές του. Ο ίδιος έβγαλε προς τα έξω τις σκέψεις του αλλά και τη μεγάλη επιθυμία του να βρεθεί ξανά η Ελλάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση.

- Είναι ένα νέο ξεκίνημα για εσάς. Πώς το περιμένετε;

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε το Nations League. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από την τελευταία φορά. Το γκρουπ όμως παραμένει το ίδιο. Όπως με είχαν καλωσορίσει την προηγούμενη φορά προσπαθούμε να καλωσορίσουμε και όποιους καινούριους παίκτες έχουνε έρθει. Σίγουρα θεωρώ ότι θα παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλό και ο στόχος δεν είναι άλλος από τις 2 νίκες.

- Ποιά είναι τα στοιχεία που θεωρείτε ότι πρέπει να βγάλετε στα ματς που έρχονται;

Οι μέρες που έχουμε για να δουλέψουμε δεν είναι πάρα πολλές. Ίσως τα στοιχεία που θέλει να δώσει ο προπονητής. Να βάλει τις δικές του πινελιές. Να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε αυτά τα στοιχεία όσο πιο γρήγορα γίνεται και να αποδώσουμε τα μέγιστα για να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα.

- Νέα αρχή και με καινούριο προπονητή, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πώς το βλέπετε;

Σίγουρα ο προπονητής μας γνωρίζει και εμείς τον γνωρίζουμε από το πέρασμά του στην Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν έχει κάποια σημασία για εμάς. Όποιος προπονητής και να ήταν εμείς θα δίναμε και θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας για να εκπροσωπούμε το εθνόσημο και να κάνουμε τη χώρα μας περήφανη.

- Πόσο σπουδαίο είναι να βρεθούμε ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση ως Ελλάδα;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που λείπει τα τελευταία χρόνια. Ο στόχος ήταν αυτός για το Euro. Δεν επιτεύχθηκε αλλά θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις από τώρα ώστε να προκριθούμε και να πάμε στο Μουντιάλ.

- Να σταθούμε και στο σκέλος του κόσμου καθώς η Εθνική επιστρέφει στο Γ. Καραϊσκάκης.

Στα προηγούμενα παιχνίδια τον κόσμο τον είχαμε δίπλα μας. Είχε φανεί αυτό. Περιμένουμε κάτι ανάλογο. Να είναι μαζί μας το Σάββατο στο γήπεδο για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη νίκη.

- Και μία ερώτηση για σένα που είσαι ένα ταλαντούχο παιδί με προοπτική και βρίσκεσαι σε ένα group ικανότατων τερματοφυλάκων. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Έτσι είναι όπως τα λέτε (εννοεί για το group των ικανών γκολκίπερ). Ο στόχος είναι να είμαι στις κλήσεις του προπονητή κάθε φορά και να βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί.

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι του Χρήστου Ζωίδη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα