Ιρλανδία - Αγγλία 0-2: Δυο Ιρλανδοί «καθάρισαν» για τα Λιοντάρια

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η Αγγλία μπήκε με το «δεξί» στον όμιλο της Ελλάδας στη League B του Nations League, καθώς επικράτησε την Ιρλανδίας στο Δουβλίνο με 2-0. Σκόρερ οι... Ιρλανδοί Ράις και Γκρίλις.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Αγγλία στο δεύτερο όμιλο του League B, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Τα Τρία Λιοντάρια ήταν ανώτερα στο Δουβλίνο και νίκησαν την Ιρλανδία με 2-0. Το τρίπντο υπέγραψαν οι... Ιρλανδοί Ράις και Γκρίλις. Πρόβλημα για τους γηπεδούχους ο τραυματισμός του Κόουλμαν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με την Εθνική.

Στο 7' ο Κέιν αστόχησε με κεφαλιά μετά από καλή σέντρα του Αλεξάντερ Άρνολντ και στο 11' ο Πίκφορντ απέκρουσε με δυσκολία το πλασέ του Σμόντιτς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν τελικά στο 12'. Ο Γκόρντον βγήκε τετ α τετ, ο Κέλεχερ τον νίκησε, ο εξτρέμ της Νιούκαστλ κράτησε την μπάλα, έκανε το γύρισμα, πλασέ του Κέιν στα σώματα και η μπάλα στρώθηκε στον Ράις, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το το σκορ.

Στο 16' η Αγγλία βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ράις, ο Γκόρντον έκανε το γύρισμα και ο Κέλεχερ νίκησε τον Κέιν. Στο 26' ο Σάκα έπαιξε κάθετα, ο Ράις έκανε το γύρισμα και ο Γκρίλις με πλασέ διπλασίασε το προβάδισμα των Λιονταριών. Ο Ράις μπορεί να μην πανηγύρισε το γκολ του, όμως ο μεσοεπιθετικός της Σίτι ξέσπασε!

Στο 59' ο Ογκμπένε γύρισε την μπάλα, ο Σμόντιτς πλάσαρε μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα. Στο 61' ο Μολούμπι βρέθηκε σε καλή θέση βολής λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε αρκετά άουτ. Η Αγγλία έφτασε κοντά στο γκολ στο 85', στο 90+3' και στο 90+4' αλλά ο Κέλεχερ νίκησε στις πρώτες δυο φάσεις Μπόουεν και στην τρίτη τον Σάκα.

Ιρλανδία: Κέλεχερ, Κόουλμαν(58’ Ο’Μπράιεν), Κόλινς, Ο’ Σέι, Μπρέιντι(82’ Φέργκιουσον), Ντόχερτι(58’ Νάιτ), Μολούμπι, Σμόλμποουν(75’ Μπράουν), Σμόντικς, Ογκμπένε, Άιντα(76’ Μάκατιρ)

Αγγλία: Πίκφορντ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Μαγκουάιρ(86’ Στόουνς), Γκουεχί, Κόλγουιλ, Ράις, Μαϊνού (78’ Άγχελ Γκόμες), Γκρίλις(78’ Γκιμπς-Γουάιτ), Σάκα, Γκόρντον(78’ Έζε), Κέιν(85’ Μπόουεν)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα