Μπακασέτας-Ιωαννίδης: Βγάζουν «γούστα» και συνεργασίες σαν άλλοι Διόσκουροι

Μπακασέτας-Ιωαννίδης: Βγάζουν «γούστα» και συνεργασίες σαν άλλοι Διόσκουροι

Μπακασέτας-Ιωαννίδης

bet365

Οι Τάσος Μπακασέτας και Φώτης Ιωαννίδης ξεδίπλωσαν στον αγωνιστικό ρόλο του Αβίβα συνεργασίες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στη μεγάλη νίκη επί της Ιρλανδίας. Το Gazzetta αναλύει με τη βοήθεια του WyScout.

Η Ελλάδα έκανε το 2/2 στο νέο της ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επιστρέφοντας από την Ιρλανδία μ' ένα σπουδαίο διπλό για το Nations League. Μπορεί οι Ιωαννίδης και Τζολης να πέτυχαν δύο καταπληκτικά γκολ, σφραγίζοντας το τεράστιο αυτό αποτέλεσμα αλλά σημαντικός ήταν κι ο ρόλος του αρχηγού, Τάσου Μπακασέτα.

Ο «Μπάκα», για ακόμα μια φορά, είχε μια γεμάτη παρουσία και έδειξε το πόσο σημαντικός είναι στο παιχνίδι (και) της Εθνικής. Ο κάπτεν της Εθνικής είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ. Μπορεί όλα τα λεφτά να είναι η εκτέλεση κι ο τρόπος που στέλνουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα Ιωαννίδης κα Τζόλης, αλλά και εκείνος έβαλε το... ποδαράκι του.

Σύμφωνα με το WyScout, ο Μπακασέτας στο χθεσινό ματς είχε 42/67 επιτυχημένες ενέργειες, 1/4 σουτ εντός στόχου, 0.2 xG, 30/32 πάσες, 2/3 μακρινές μπαλιές, 3/3 ντρίμπλες, 10/21 κερδισμένες μονομαχίες, 2/6 εναέριες μονομαχίες, 2 κοψίματα της μπάλας προς την περιοχή και 2/5 φορές ανέκτησε την κατοχή στο αντίπαλο μισό.

d

Ο κομβικός του ρόλος του στο δημιουργικό κομμάτι, φαίνεται πιο καθαρά αν ρίξουμε μια ματιά στο γεγονός ότι είχε 7/8 πάσες στο αντίπαλο επιθετικό τρίτο. Υποδέχτηκε τη μπάλα 27 φορές, είχε 9/10 προωθημένες πάσες και 11/11 προς τα πίσω.

s

Από το heatmap του, δε, βλέπουμε ότι βρέθηκε (σχεδόν) σε κάθε τετραγωνικό του γηπέδου, δίνοντας λύση και στο ανασταλτικό κομμάτι.

s

Η συνεργασία με τον Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης υποδέχτηκε τη μπάλα 11 φορές και δεν ήταν λίγες οι φορές που πάσα έφτασε στα πόδια του από τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Τάσο Μπακασέτα. Γενικότερα οι δυο τους ήταν πολύ κοντά στη ροή του παιχνιδιού κι ο «Μπάκα» ως συνδετικός κρίκος άξονα-επίθεσης έστελνε τη μπάλα στα πόδια του συμπαίκτη του και στο τριφύλλι.

Oi παρακάτω εικόνες είναι μερικές μόνο από τις στιγμές που οι δύο διεθνείς του Παναθηναϊκού ήταν δίπλα-δίπλα κατά τη διάρκεια του ματς και θα δείτε πως φαίνεται ξεκάθαρα πως μπορούν να βρίσκει ο ένας τον άλλον με χαρακτηριστική ευκολία.

s

s

Από τις στιγμές που ο Ιωαννίδης παίρνει τη μπάλα από τον Μπακασέτα και στην εξέλιξη της φάσης, ο δεύτερος υποδέχεται την πάσα του συμπαίκτη του.

d

s

Photo Credits: Χρήστος Ζωίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα