Τζόλης στο Gazzetta για το γκολ του: «Όταν κατάλαβα πώς ο αντίπαλος έχει φύγει από την άλλη είπα 'το έχω βάλει'»

Δημήτρης Τομαράς
Ο Τζόλης με τον συντάκτη του Gazzetta

bet365

Ο μεσοεπιθετικός της Μπριζ, Χρήστος Τζόλης, έβαλε γκολάρα στο Ελλάδα - Ιρλανδία και λίγη ώρα μετά τον αγώνα μετέφερε στο Gazzetta το πώς λειτούργησε στη συγκεκριμένη φάση. Αποστολή στην Ιρλανδία, Δημήτρης Τομαράς.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 2002 ο Χρήστος Τζόλης κλήθηκε πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ για τους εκτός έδρας αγώνες του UEFA Nations League με την Σλοβενία και το Κόσοβο. Στην Super League έπαιξε για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου 2020 εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και στη δεύτερη εμφάνισή του σκόραρε σε βάρος του ΟΦΗ. Στο διεθνές ντεμπούτο του, εναντίον της Μπεσίκτας για τα προκριματικά του Champions League, πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ, έχοντας συμμετοχή στο τελικό 3-1 και στην πρόκριση της ομάδας του.

Στην Εθνική μας ομάδα μετά από 16 συμμετοχές μετρά 3 γκολ. Το ένα από αυτά το πέτυχε με εξαιρετική κίνηση και αλλαγή ποδιού στο 0-2 στο Ιρλανδία - Ελλάδα. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Μπριζ μίλησε στο Gazzetta (στη μεικτή ζώνη του Aviva Stadium) για το τέρμα του, το πώς το σκέφτηκε και το είχε στο μυαλό του αλλά και την Εθνική.

Ερωτηθείς αρχικά για τα 2 γκολ, τόσο του Ιωαννίδη όσο και το δικό του αλλά και τη νίκη επί των Ιρλανδών ο Τζόλης σχολίασε πώς «σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το γκολ και για τη νίκη. Νομίζω ότι ήταν μία εξαιρετική εμφάνιση ειδικά στο 2ο ημίχρονο. Ήμασταν πλήρως αφοσιωμένοι στο πλάνο που μας είχε δώσει ο προπονητής ανασταλτικά. Ο αντίπαλος δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Όταν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε σκοράραμε.

Σίγουρα 'ξεκλείδωσε' και το παιχνίδι το γκολ του Φώτη που μας έδωσε πιο πολύ αυτοπεποίθηση με τη μπάλα και την κυκλοφορήσαμε ακόμα καλύτερα. Στο β' μέρος κυκλοφορήσαμε ακόμα καλύτερα τη μπάλα οπότε παίζαμε με περισσότερη άνεση και ο αντίπαλος προσπαθούσε να δημιουργήσει και να παίξει πιο ψηλά και έτσι είχαμε τους χώρους για αντεπίθεση. Νομίζω το εκμεταλλευτήκαμε αυτό πολύ καλά. Το κάναμε αυτό και στο ματς με τη Φινλανδία. Πέντε γκολ και δεν δεχθήκαμε ούτε ένα. Νομίζω έχουμε κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα».

Τι σκέφτηκε όμως στη φάση του γκολ του όπου έκανε μία πολύ καλή ενέργεια συνολικά; Ο Τζόλης εμφανώς ικανοποιημένος και σε προσωπικό επίπεδο απάντησε ότι «με το που μου κάνει την πάσα (ο Μπακασέτας) και παίρνω κοντρόλ με το κεφάλι νιώθω ότι είμαι σε πλεονεκτική θέση. Ότι έχω το πάνω χέρι σε σχέση με τον αντίπαλο γιατί με κυνηγούσε.

Είδα την κατεύθυνση και πώς πήγαινε στη λογική ότι θα σουτάρω με το δεξί και για αυτό κάνω και την προσποίηση. Όταν κατάλαβα πώς έχει φύγει από την άλλη εκείνη τη στιγμή είπα 'το έχω βάλει, είμαι σίγουρος. Είμαι σίγουρος ότι θα το βάλω'. Το έπιασα πολύ καλά το σουτ κιόλας». Κλείνοντας βέβαια καλό είναι να σημειώσουμε πώς με τον κόουτς Γιοβάνοβιτς ο Τζόλης έχει αρχίσει και παίρνει ξανά ευκαιρίες στην Εθνική και δείχνει πώς μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες δημιουργικά και επιθετικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα