Wyscout Analysis - Ρότα: Το masterclass απέναντι στην Αγγλία

Ο Ρότα έσβησε την αριστερή πτέρυγα της Αγγλίας

bet365

Όποιο πρόσωπο, όποιο τρικ κι αν δοκίμασε, ο Λι Κάρσλεϊ είδε την αριστερή πλευρά της εθνικής Αγγλίας να γράφει «όχι σήμερα». Ο Λάζαρος Ρότα «έσβησε» Γκόρντον και Μαντουέκε και το Gazzetta αναλύει με τη βοήθεια του Wyscout τη σπουδαία βραδιά του στο «Γουέμπλεϊ».

Ήταν μια βραδιά που θα μείνει στην ιστορία. Μια βραδιά που η θλίψη της απώλειας λειτούργησε εν τέλει ως η πιο δυνατή ώθηση για κάτι ανεπανάληπτο, για κάτι που μέχρι πρότινος φάνταζε υπερβατικό.

Η Εθνική μας τίμησε τον Τζορτζ Μπάλντοκ και ταυτόχρονα πέτυχε την παρθενική της νίκη απέναντι στην Αγγλία, στο «Γουέμπλεϊ», σε ένα ματς που ο ο σκοπός δεν χρειάστηκε να αγιάσει κανένα μέσο αφού η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε πανάξια το διπλό με εντυπωσιακή απόδοση, με καθαρές φάσεις, με δύο γκολ και άλλα τρία που ακυρώθηκαν, με συνοχή, ένταση και συνεπή ανασταλτική λειτουργία.

Οι διακριθέντες πολλοί σε άμυνα κι επίθεση, αν υστέρησε κανείς πραγματικά. Ένας εξ αυτών χωρίς αμφιβολία και ο Λάζαρος Ρότα.

Ο Ρότα έδωσε ρέστα κόντρα στην Αγγλία

 

Το «μηχανάκι» της Εθνικής πραγματοποίησε ολοκληρωτική εμφάνιση απέναντι στα Τρία Λιοντάρια, αδρανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την αριστερή πτέρυγα των Άγγλων παρά τις αλλαγές προσώπων και τα πειράματα που δοκίμασε ο Λι Κάρσλεϊ στη διάρκεια του αγώνα.

Τόσο ο Άντονι Γκόρντον, όσο και ο Νόνι Μαντουέκε στο τελευταίο τέταρτο, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, με τον διεθνή μπακ της ΑΕΚ να βρίσκεται όπου ήταν απαραίτητο παίρνοντας «άριστα» στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Πάμε να δούμε τι και πώς με τη βοήθεια του Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης.

Λάζαρος Ρότα: Το masterclass κόντρα στην Αγγλία

Με μια ματιά στους αναλυτικούς δείκτες απόδοσης είναι ξεκάθαρο πως ο Ρότα είχε ένα από τα πιο αποτεσλματικά, αλλά και απαιτητικά παιχνίδια του στο κομμάτι της άμυνας. Απέναντι στο 4-4-2 των Άγγλων και τη φυσιολογική υπεροχή τους στην κατοχή, ο Ρότα «έκλεισε» διαδρόμους, έδωσε ουκ ολίγες «μονομαχίες» βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα και με εξαίρεση δύο περιπτώσεις στο πρώτο τρίλεπτο, ήταν συνεπέστατος στο μαρκάρισμά του.

Συνολικά ο Ρότα είχε 37/56 συνολικές επιτυχημένες ενέργειες, κερδίζοντας τις 13 από τις 19 μονομαχίες του αλλά και τις τρεις που έδωσε στον αέρα. Την ίδια στιγμή, ο βασικός του αντίπαλος, Άντονι Γκόρντον, έχασε τις μισές μονομαχίες του (6/12), περιορίστηκε σε μόλις 18/32 επιτυχημένες ενέργεις συνολικά στο ματς, με τον Λάζαρο Ρότα να μην του επιτρέπει ούτε μία τελική πάσα και μόλις δύο σουτ, αξίας μόλις 0,04 στον δείκτη των xGoals.

Οι επιδόσεις του Ρότα αναλυτικά:

  • 23/27 ολοκληρωμένες πάσες (7/8 στις προωθημένες)
  • 37/56 συνολικές επιτυχημένες ενέργειες
  • 2/2 ντρίμπλες
  • 13/19 κερδισμένες μονομαχίες
  • 3/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες
  • 5 αναχαιτίσεις

Η ταχύτητά του αλλά και οι σωστές τοποθετήσεις/αλληλοκαλύψεις του έβαλαν «φρένο» σε αρκετές υποσχόμενες επιθέσεις των Άγγλων. Στο 26' ο Γκόρντον πήγε στο ένας εναντίον ενός από τα αριστερά κι όπως βλέπετε με αρκετό οπτικό πεδίο, αλλά ο Ρότα διάβασε σωστά τη φάση και τον σταμάτησε τη στιγμή που επιχείρησε να βγάλει στα δεξιά του για τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, καταφέρνοντας να βγει νικητής κι από τους δύο και να κερδίσει το άουτ.

Ο Ρότα σταματά τον Γκόρντον
Πηγή: Wyscout

Στο 47', με τον Γκόρντον να έχει καταλάβει πως... δεν έχει τύχη στις ντρίμπλες απέναντι στον «εκρηκτικό» Έλληνα μπακ, «έσπασε» την μπάλα προς τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ μόλις εκείνος πάτησε περιοχή. Ο Ρότα, όμως, βρέθηκε και εκεί, κλείνοντας τον διάδρομο προς παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας κλείσει παράλληλα τον διάδρομο για την πάσα προς τον εξτρέμ της Νιούκαστλ.

Πηγή: Wyscout
Πηγή: Wyscout

Ο Λι Κάρσλεϊ προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και στο τελευταίο τέταρτο του ματς μετατόπισε τον Μαντουέκε από τα δεξιά στα αριστέρα αποσύροντας τον Γκόρντον.

Ο εξτρέμ της Τσέλσι υπερέχει σε ταχύτητα του Γκόρντον και ήταν φανερά πιο επικίνδυνος, όμως, ο Ρότα δεν τον άφησε ούτε να δημιουργήσει ούτε να εκτελέσει όπως ήθελε σε καμία περίπτωση.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα