Ελλάδα: Η «κάτι παραπάνω από μία νίκη» του Γουέμπλεϊ και το «θέλω» μιας μεγάλης διοργάνωσης και για τον Τζορτζ!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ελλάδα: Η «κάτι παραπάνω από μία νίκη» του Γουέμπλεϊ και το «θέλω» μιας μεγάλης διοργάνωσης και για τον Τζορτζ!

bet365

Το αγωνιστικό έπος του Γουέμπλεϊ από τους διεθνείς μας είχε μεγάλη ώθηση από το πόσα παραπάνω ήθελαν να πετύχουν στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο διεθνής στράικερ Βαγγέλης Παυλίδης περιέγραψε πολύ εύστοχα και ζώντας φυσικά από μέσα όλη την κατάσταση τα όσα βίωσαν εκείνος και οι συμπαίκτες του στην Εθνική τις τελευταίες ημέρες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ ως ένα απόλυτο roller coaster συναισθημάτων. Πότε πάνω και πότε κάτω. Είναι γεγονός πώς ο θάνατος του 31χρονου ακραίου μπακ είναι κάτι που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν συναισθηματικά οι διεθνείς. Και πώς θα μπορούσαν όταν ήταν φίλος τους, συμπαίκτης τους και ένα παιδί που διάλεξε την Ελλάδα ενώ είχε αγγλική υπηκοότητα και πάντα τα έδινε όλα για το εθνικό συγκρότημα.

Οι διεθνείς μας πήραν δύναμη και ώθηση από το γεγονός ότι ήθελαν να τιμήσουν στον απόλυτο βαθμό τη μνήμη του Μπάλντοκ. Πήραν ώθηση από το πόσο νευρίασαν με όλους όσοι επιχείρησαν να αμαυρώσουν με βάναυσο τρόπο τη μνήμη αυτού του παιδιού χωρίς να λογαριάσουν τίποτα και κυρίως χωρίς να σκεφτούν ότι έχει οικογένεια, ανθρώπους που τον αγαπάνε και ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Εκείνους που με μία απαράδεκτα χαρακτηριστική ευκολία δεν σεβάστηκαν τον Μπάλντοκ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι - και αυτό ισχύει για όλους μας - εάν δεν έχεις να αναφέρεις κάτι που να περιγράφει το κλίμα στην Εθνικής ή στον Παναθηναϊκό αλλά και τη στεναχώρια των ανθρώπων του - να επιλέγεται η σιωπή. Η σιωπή και ο δέοντας σεβασμός σε έναν νέο άνθρωπο που χάθηκε.

Να έρθει μία νέα παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση και για τον Τζορτζ

Η Εθνική μας ομάδα ψάχνει εδώ και αρκετά χρόνια αυτήν την αγωνιστική εξιλέωση. Την εξιλέωση της επιστροφής σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό event. Σε ένα EURO ή ένα Μουντιάλ. Αυτή τη φορά το timing έχει σημασία διότι και ο κόουτς Γιοβάνοβιτς και όλα τα παιδιά της Εθνικής μετά και το 1-2 στην Αγγλία, που από πολλές απόψεις ήταν κάτι παραπάνω από μία νίκη, θέλουν να βρεθούν σε μία μεγάλη διοργάνωση και για τον Τζορτζ.

 

Επιθυμία όλων να είναι να τιμηθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η μνήμη αυτού του παιδιού που αν και μεγάλωσε στην Αγγλία αγάπησε τόσο τη χώρα μας και την Εθνική μας. Τη χώρα της γιαγιάς του. Τη χώρα που είχε ρίζεις και καταγωγή και διάλεξε να εκπροσωπήσει. Και τη χώρα που δεν θα τον ξεχάσει ποτέ και θα προσπαθήσει να κάνει από ποδοσφαιρικής σκοπιάς το καλύτερο δυνατό για εκείνον και για τη μνήμη του.

Και τι καλύτερο και πιο ιδανικό από το να έρθει και μία νέα νίκη σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη (όπως θα είναι το βράδυ της Κυριακής), αυτή τη φορά με την Ιρλανδία μετά από αυτή στην Αγγλία. Μία νέα νίκη που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρωτιά του ομίλου μας στο Nations League.

@Photo credits: INTIME, INTIME / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.