Εθνική: Όταν είσαι ο καλύτερος του ομίλου σου και το δείχνεις συνέχεια, χαράζεις έτσι μία νέα προοπτική

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Όταν είσαι ο καλύτερος του ομίλου σου και το δείχνεις συνέχεια, χαράζεις έτσι μία νέα προοπτική

bet365

Οι διεθνείς μας δεν θα πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία για τους εαυτούς τους διότι τίμησαν και με το παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για να φτάσουμε στο σήμερα και στο τώρα θα πρέπει να θυμηθούμε πώς περάσαμε κάποτε μία εποχή που ως Εθνική χάναμε από τα Νησιά Φερόε (δις) ή δεν μπορούσαμε να νικήσουμε ομάδες όπως το Κόσοβο ή η Σλοβενία. Άρα όταν έχεις βιώσει ένα διάστημα αγωνιστικής κρίσης ή εάν θέλετε μία περίοδο όπου τα αποτελέσματα δεν είναι τα ανάλογα ο πήχης δεν μπαίνει στο ίδιο επίπεδο με πριν.

Η Εθνική μας ομάδα από εκεί που έπαιρνε Ευρωπαϊκό και είχε μία δεκαετή παρουσία σε μεγάλα τουρνουά άρχισε να πέφτει... κατακόρυφα. Αυτή η πτώση έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια. Και όχι μόνο έχει σταματήσει αλλά η Εθνική ως σύνολο έχει αποκτήσει ξανά ουσία αλλά και προοπτική.

Φτάνοντας στο σήμερα αυτή η Εθνική που έχει μπει ξανά σε πολύ καλό αγωνιστικά δρόμο το να μπορεί να ξεπερνά τα εμπόδια ομάδων όπως η Φινλανδία και η Ιρλανδία δεν είναι ένα σούπερ αγωνιστικό επίτευγμα. Το να κάνεις όμως ως σύνολο τέτοιο εμφατικό διπλό στην Αγγλία υπό τη σκιά του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ και με τους διεθνείς μας να προσπαθούν να καταλάβουν το τι έχει γίνει και στη συνέχεια να μπορείς να παίρνεις και τη νίκη με τους Ιρλανδούς στο κατάμεστο Καραϊσκάκη προφανώς και είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο. Οι Έλληνες διεθνείς δεν χρειάζονται να έχουν δεύτερες σκέψεις πάνω σε αυτό: με την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο και την προσπάθειά τους και τις ενέργειές τους πριν και μετά τους 2 αγώνες με Αγγλία και Ιρλανδία τίμησαν και με το παραπάνω τη μνήμη του συμπαίκτη τους στην Εθνική.

Αυτή η Εθνική απέδειξε ξανά πώς είναι η κορυφαία ομάδα στον όμιλό της. Το έκανε 2 φορές μέσα σε 4 ημέρες και μάλιστα ενώ το παιχνίδι με την Ιρλανδία έκρυβε αρκετές παγίδες κυρίως διότι οι απαιτήσεις ήταν πολύ πιο μεγάλες έπειτα από το 1-2 στην Αγγλία. Καλύτερη ομάδα δηλαδή και από την Αγγλία; Ναι φυσικά. Εάν κάποιος αμφιβάλλει για αυτό αρκεί να βάλει να ξαναδεί τον αγώνα στο Γουέμπλεϊ. Και σε αυτή τη φάση ξεκάθαρα δημιουργεί την κατάλληλη βάση ώστε να μπορέσει να ξαναβρεθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση.

 

Η Εθνική που έφτιαξε δυναμική ομάδας που γέμισε το Καραϊσκάκη και μπορεί να γεμίσει και το ΟΑΚΑ

Σε όλα τα παραπάνω έχει την αξία του να προσθέσουμε και μία χρηστική πληροφορία. Το παιχνίδι με την Αγγλία θα γίνει στο γήπεδο του ΟΑΚΑ κυρίως για να εξυπηρετηθεί σαφώς περισσότερος κόσμος. Ο βασικός λόγος είναι αυτός.

Έχοντας τον κόσμο να θέλει να στηρίξει ακόμα περισσότερο την Εθνική και μετά τα όσα συνέβησαν με την απώλεια του ακραίου μπακ της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού αλλά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις της ομάδας αυτό πρακτικά σημαίνει πώς σε σχέση με το Καραϊσκάκη το ΟΑΚΑ θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τον διπλάσιο κόσμο.

Και επειδή δεδομένα θα είναι ένας αγώνας με πολύ μεγάλη ζήτηση για τις 14/11 το πιθανότερο σενάριο είναι να προκύψει και ένα νέο sold out. Εξάλλου ως προς αυτήν την κατεύθυνση ο κόουτς Γιοβάνοβιτς έχοντας δει το τι θετικό κλίμα για την Εθνική τόνισε πώς μπορεί το ΟΑΚΑ να είναι μικρό με βάση τη... δίψα του κόσμου να στηρίξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Πλέον οι βάσεις έχουν μπει για αυτήν ομάδα και εάν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο τότε το βασικό ζητούμενο της επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση θα επιτευχθεί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.