Skoda: Παρουσιάστηκε το νέο Slavia

Skoda: Παρουσιάστηκε το νέο Slavia

Skoda: Παρουσιάστηκε το νέο Slavia
Η Skoda παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της για την αγορά της Ινδίας, αυτήν τη φορά στην κατηγορία των σεντάν.

Το πρώτο βήμα της Skoda στην αγορά της Ινδίας έγινε το 2021 όταν το VW Group αποφάσισε να κατασκευάσει το Kushaq. Το SUV της Skoda ήταν το πρώτο που βγήκε από το σχεδιαστικό κέντρο του Pune και άμεσα γνώρισε επιτυχία με την Skoda να μπαίνει δυναμικά στην τεράστια αγορά της ασιατικής χώρας.

Πλέον, το δεύτερο μοντέλο της τσεχικής φίρμας για την ινδική αγορά είναι γεγονός και ονομάζεται Slavia. Το μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των σεντάν και πατάει πάνω στην πλατφόρμα MQB-A0-IN του Volkswagen Group. Ο Όμιλος έχει επενδύσει συνολικά ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο έργο INDIA 2.0 προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της Skoda στη χώρα. Στόχος είναι η τσεχική φίρμα - και συνολικά ο Όμιλος VW - να φτάσει το 5% στο μερίδιο αγοράς έως το 2025, κάτι που σημαίνει πως η Ινδία θα μπει μέσα στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Skoda Slavia

Η νέα Slavia είναι διαθέσιμη με δύο επιλογές κινητήρα βενζίνης. Ο ένας είναι ο γνωστός τρικυλινδρος 1.0 TSI των 115 ίππων και ο δεύτερο είναι ο τετρακύλινδρος EVO 1.5 λίτρων TSI ο οποίος αποδίδει 150 ίππους. Στον στάνταρ εξοπλισμό η Slavia διαθέτει σύστημα Start/Stop, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, φωτιστικά σώματα LED, ενώ υπάρχει επιλογή για DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων στην έκδοση με τον κινητήρα 1.5 TSI.

Skoda Slavia

Πολύ δυνατό σημείο του Slavia είναι η άνεση και οι ωφέλιμοι χώροι που διαθέτει. Το νέο μοντέλο της Skoda μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες με την χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 521 λίτρα. Η Skoda έχει προσέξει το εσωτερικό του αυτοκινήτου με καλά υλικά και όμορφο σχεδιασμό, ενώ έχει τοποθετήσει προηγμένο σύστημα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής. Το σύστημα συνδεσιμότητας είναι σύγχρονο και δίνει πρόσβαση σε πλούσιες υπηρεσίες της εφαρμογής MySkoda Connect.

Skoda Slavia

Skoda Slavia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!