Ο θάνατος του Μόσλεϊ ήταν αυτοκτονία

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο θάνατος του Μόσλεϊ ήταν αυτοκτονία
Μία δικαστική ακρόαση αποκάλυψε τις τραγικές λεπτομέρειες του θανάτου του πρώην προέδρου της FIA.

Φως στο πέπλο μυστηρίου που αφορούσε τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του Μαξ Μόσλεϊ, έδωσε η ακρόαση που έγινε σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως αποκαλύφθηκε σε αυτή, ο θάνατος του πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ήταν αυτοκτονία.

Ο 81χρονος είχε διαγνωστεί με καρκίνο, σε τελικό στάδιο και γνωρίζαμε πως είχε βρεθεί με τραύματα από πυροβολισμό. Όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής «…ήταν προφανές πως είχε στρέψει το όπλο προς τον εαυτό του και υπέστη τραύμα που του στέρησε τη ζωή».

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Daily Mail, ο Βρετανός είχε βάλει στην πόρτα του υπνοδωματίου του ένα σημείωμα που έλεγε: «Μην εισέλθετε, καλέστε την αστυνομία».

Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικών, δεν υπήρχαν ενδείξεις διάρρηξης. Τα συρτάρια ήταν όλα στη θέση τους και βρέθηκε σημείωμα, καλυμμένο με αίμα, που έγραφε: «Νιώθω πως δεν έχω άλλη επιλογή».

Ο Μόσλεϊ αυτοκτόνησε στις 23 Μαΐου του 2021, έχοντας περάσει ήδη δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο.

Σύμφωνα αιματολόγο του, Δρ Κρίστοφερ ΜακΝαμάρα, ο Μόσλεϊ είχε τάσεις αυτοκτονίας όταν πληροφορήθηκε την αρνητική πρόγνωση. Συγκεκριμένα, ο γιατρός είπε στο δικαστήριο: «Μου είχε εκφράσει τη σκέψη να αυτοκτονήσει, τόσο σε εμένα όσο και σε άλλους».

Μπέρνι Έκλεστον και Μαξ Μόσλεϊ

Ο Μόσλεϊ διετέλεσε πρόεδρος της FIA από το 1993 έως το 2009. Λάτρης των αγώνων από νεαρή ηλικία, ξεκίνησε ως οδηγός, έπειτα ίδρυσε τη March Engineering κι έπειτα πέρασε σε διοικητικούς ρόλους, μέχρι που έφτασε στον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!