Ο πρωταθλητής δήλωσε «παρών»

Ο πρωταθλητής δήλωσε «παρών»
Ο Νικ ντε Βρις της Mercedes-EQ πανηγύρισε στην αγωνιστική διαδρομή όπου πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο!

Το διήμερο δράσης στο παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ στο Βερολίνο, έκλεισε με ένα αποτέλεσμα που χαροποίησε τους 15.000 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες, αφού η νίκη κατέληξε στη Mercedes-EQ!

Αυτός που βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν ο περυσινός πρωταθλητής, Νικ Ντε Βρις, που φαίνεται πως η συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή του… πάει. Εκεί πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο, εκεί τώρα πήρε μία σημαντική βαθμολογικά νίκη. Μάλιστα, η Mercedes-EQ έκανε το 1-3 ενώ τα πρώτα τέσσερα μονοθέσια είχαν δικό της σύστημα κίνησης!

Νικ ντε Βρις

Αυτός που κυνήγησε τον Ολλανδό ήταν ο Εντοάρντο Μορτάρα, που είχε πανηγυρίσει 24 ώρες νωρίτερα. Ο οδηγός της ROKiT Venturi Racing αρκέστηκε αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση, βλέποντας την καρό σημαία μετά από 2.5 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτό το πλασάρισμα του επέτρεψε να σκαρφαλώσει δεύτερος και στη βαθμολογία, ενώ βρισκόμαστε στα μισά της όγδοης σεζόν του θεσμού με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Στόφελ Φαντούρν που βρέθηκε εκεί για τρίτο σερί αγώνα. Και τέτοιο σερί δε θα μπορούσε από το να του επιτρέψει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Formula E Βερολίνο

Στο «καυτό» ePrix του Βερολίνου όπου οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλές για την εποχή και ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα όπου διεξήχθη ο έβδομος γύρος της σεζόν, τέταρτος τερμάτισε ο Λούκας Ντι Γκράσι της ROKiT Venturi Racing ενώ ο Ρόμπιν Φράινς επικράτησε σε μία μεγάλη μάχη με τον πρώην πρωταθλητή του θεσμού, Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα (DS TECHEETAH).

 

Αναλυτικά η κατάταξη του 8ου γύρου της σεζόν:

Formula E


Στη βαθμολογία, ο Φαντούρν έφτασε τους 111 πόντους και εξακολουθεί να δείχνει το δρόμο. Ο Μορτάρα ανέβηκε δεύτερος με 99, ο Ζαν-Ερίκ Βερν έπεσε τρίτος ενώ ο τέταρτος Μιτς Έβανς έχασε έδαφος.

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Formula E


Σε ομαδικό επίπεδο, οι δύο ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο δεύτερο ePrix του Βερολίνου, έχουν και το πάνω χέρι, με τη Mercedes-EQ να έχει χτίσει και διαφορά. Ακολουθεί η πάντα πρωταγωνίστρια DS TECHEETAH ενώ η Jaguar έχασε έδαφος.

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών:

Formula E

Η συνέχεια είναι στις 4 Ιουνίου, με το ePrix στη Τζακάρτα της Ινδονησίας να κάνει το ντεμπούτο του στο καλεντάρι της Formula E.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!