Στο θρυλικό Σπα έχουμε και 24ωρο με μοτοσικλέτες - θριάμβευσε η BMW Motorrad (vid)

Κώστας Παστρίμας
Στο θρυλικό Σπα έχουμε και 24ωρο με μοτοσικλέτες - θριάμβευσε η BMW Motorrad (vid)
Σε έναν δραματικό αγώνα στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο η ομάδα της BMW Motorrad κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη.

Έπρεπε να περάσουν 21 χρόνια προκειμένου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών (EWC) να επισκεφτεί ξανά την θρυλική πίστα του Σπα στο Βέλγιο. Μετά τις τελευταίες σημαντικές αλλαγές που έγιναν στην πίστα ώστε να γίνει πιο ασφαλής για αγώνες μοτοσικλέτας οι πρώτοι αναβάτες που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στη βελγική πίστα ήταν οι αναβάτες του EWC.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δραματικός και περιλάμβανε κόκκινη σημαία, αυτοκίνητο ασφαλείας, πτώσεις, προσπεράσεις και φυσικά βροχή. Η νίκη στον πολύ σημαντικό αγώνα πήγε στην ομάδα BMW Motorrad World Endurance Team με αναβάτες τους Ζερεμί Γκουαρνόνι, Ίλαι Μίχαλτσικ και Μάρκους Ράιτενμπέργγκερ. Οι αναβάτες είχαν στη διάθεσή τους μια πολύ καλά προετοιμασμένη M1000RR και με σωστή στρατηγική και ελάχιστα λάθη έφτασαν στην πρώτη φετινή νίκη.

EWC

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα Tati Beringer Kawasaki με αναβάτες τους Λούκ Αρμπέλ, Γκρέγκορι Λεμπλάνκ και Άλαν Τέχερ, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα FCC TSR Honda. Για την 3η θέση είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ της Honda και της πρωταθλήτριας ομάδας Yoshimura Suzuki Motul. Σε πολλά σημεία του αγώνα είχαν αρκετές μάχες οι αναβάτες των δύο ομάδων και μάλιστα σημείωσαν και πτώσεις όταν ξεκίνησε να βρέχει τις πέντε τελευταίες ώρες του αγώνα. Η ομάδα της Suzuki ξεκίνησε δυνατά και ήταν στην πρώτη θέση, αλλά ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της GSX-R1000 τους ανάγκασε να μείνουν στις πιο πίσω θέσεις.

 

EWC

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ήταν οι αναβάτες και η ομάδα της YART Yamaha. Οι Νίκολο Κάνεπα, Μάρβιν Φρίντζ και Κάρελ Χάνικα ήταν εξαιρετικά γρήγοροι και βρέθηκαν να οδηγούν τον αγώνα παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν. Λίγες ώρες όμως πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας ο κινητήρας της Yamaha R1 σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα η ομάδα να εγκαταλείψει από την πρώτη θέση. Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, στην πρώτη θέση παραμένει η Yoshimura Suzuki, έχοντας πίσω τις TSR Honda και YART Yamaha.

Δείτε ένα όμορφο βίντεο-ανασκόπηση του 24ωρου αγώνα στο Σπα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!