Formula 1: Ο Μάζεπιν πηγαίνει τη Haas στα δικαστήρια

Formula 1: Ο Μάζεπιν πηγαίνει τη Haas στα δικαστήρια
Ο Ρώσος πρώην οδηγός της F1 στρέφεται νομικά κατά της αμερικανικής ομάδας και ζητά τα δεδουλευμένα του.

Μετά το τέλος του πρώτου χειμερινού τεστ της φετινής σεζόν της Formula 1 έγινε γνωστή η λύση της συνεργασίας της ομάδας της Haas με τον Νικίτα Μάζεπιν και το βασικό χορηγό της, UralKali. Ο λόγος ήταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος που ξέσπασε εκείνη την περίοδο - και συνεχίζεται ακόμα.

Έκτοτε η Haas βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την UralKali αλλά τώρα και ο Μάζεπιν κινείται νομικά εναντίων της αμερικανικής ομάδας. Ο Ρώσος με δηλώσεις του στο championat.com ανέφερε πως η Haas δεν τον έχει πληρώσει για το 2022.

«Όταν έλυσαν το συμβόλαιό μου, η Haas ήδη μου χρωστούσε μισθούς για φέτος. Ακόμα δεν με έχουν πληρώσει. Για εμένα τουλάχιστον πρέπει ο εργοδότης να σου δίνει τα χρήματα που σου χρωστάει μέχρι τη στιγμή που σε αποδεσμεύει και να σε αποζημιώνει για το γεγονός πως σε απέλυσε. Αυτή είναι η άποψή μου. Μιλάω για υποχρεώσεις που δεν εκπληρώθηκαν. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Πρέπει ο κόσμος να κατανοήσει πως υπήρξαν δύο διαφορετικά συμβόλαια. Η λύση του συμβολαίου με τον χορηγό (UralKali) δεν είχε άμεση επίπτωση στο μέλλον μου. Πήραν δύο διαφορετικές αποφάσεις. Δεν έχω δει τα λεφτά μου και γι’ αυτό θα πάμε στο δικαστήριο. Αυτή είναι η ιστορία μου. Έχουμε ήδη δρομολογήσει τα απαραίτητα έγγραφα με το δικαστήριο», είπε ο Μάζεπιν.

Νικίτα Μάζεπιν

 

Επιπλέον ο Μάζεπιν τόνισε πως το όνειρό του να επιστρέψει στη Formula 1 είναι ακόμα ζωντανό: «Η καριέρα μου αυτή τη στιγμή έχει μπει σε παύση. Ασχολούμαι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία 18 χρόνια και δεν έχω την πρόθεση να το αφήσω. Συνεχίζω να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και ελπίζω να επιστρέψω στη Formula 1. Αν αυτό δεν λειτουργήσει θα εξετάσω άλλες επιλογές. Για παράδειγμα μου αρέσει η έρημος, το Ντακάρ είναι μία πιθανότητα ή το Silk Road Rally».

Τη θέση του στο τιμόνι της VF-22 πήρε ο Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος επέστρεψε μετά από απουσία ενός έτους στη Formula 1. Μετά από εννέα αγώνες στο 2022, ο Δανός έχει μαζέψει όλους τους βαθμούς της ομάδας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!