Formula 1, Μ. Βρετανία: Οι αυστηρές συστάσεις του Μπινότο στον Λεκλέρ (vid)

Formula 1, Μ. Βρετανία: Οι αυστηρές συστάσεις του Μπινότο στον Λεκλέρ (vid)
Ενώ ο ένας οδηγός της Ferrari πανηγύριζε στο Σίλβερστον, ο άλλος «τα άκουγε» από το αφεντικό.

Μετά το φινάλε του δραματικού Βρετανικού Grand Prix, προκάλεσε αίσθηση το κοντράστ συναισθημάτων ανάμεσα στους οδηγούς της Scuderia Ferrari! Ο Κάρλος Σάινθ βρισκόταν στον έβδομο ουρανό – πως όχι άλλωστε αφού είχε καταφέρει στον 150ο αγώνα στο μαγικό κόσμο της Formula 1 να πάρει και την πρώτη του νίκη;

Όμως στον αντίποδα, ο Σαρλ Λεκλέρ που έμεινε εκτός βάθρου ήταν εμφανώς απογοητευμένος. Ήταν μία ημέρα όπου η ομάδα του δεν τον βοήθησε καθόλου στρατηγικά. Άργησε χαρακτηριστικά να δώσει εντολή να περάσει μπροστά όταν είχε ταχύτερο ρυθμό από τον teammate του ενώ την στιγμή που άλλαξε τη ροή του αγώνα, όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στην πίστα, κάλεσε μόνο τον Ισπανό για αλλαγή ελαστικών.

Αυτό έφερε τον Σάινθ σε πλεονεκτική θέση και του επέτρεψε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αντίθετα, με τους διώκτες του να έχουν όλοι φρέσκα σετ ελαστικών μαλακής γόμας, ο Λεκλέρ φάνταζε ανυπεράσπιστος έχοντας ελαστικά σκληρής γόμας και μάλιστα 15 γύρους καταπονημένα!

Σαρλ Λεκλέρ

Παρ’ όλα αυτά, πάλεψε μανιασμένα για να κρατήσει τη θέση του. Κι αν τελικά τον πέρασαν ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull και ο Λούις Χάμιλτον της Mercedes, κατάφερε στο φινάλε να κρατήσει πίσω του την Alpine του Φερνάντο Αλόνσο.

 

Τα νεύρα του φάνταζαν δικαιολογημένα αφού όπως ο ίδιος είπε, ζήτησε από την ομάδα να μπει για αλλαγή ελαστικών και του το αρνήθηκαν. Στις δηλώσεις του ήταν μεν απογοητευμένος αλλά προσεκτικός και το γιατί, μπορεί να φανεί στο παρακάτω video.

Πηγαίνοντας για ζύγισμα, ο Μονεγάσκος βρέθηκε μπροστά στον επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο, που του έκανε αυστηρές συστάσεις. Με το αριστερό χέρι να κρατά τον Λεκλέρ από τον ώμο για να μη φύγει και το δάκτυλο υψωμένο στο άλλο χέρι, προσπαθούσε να… κατευνάσει τα νεύρα του οδηγού του.

Μάλλον το πέτυχε αλλά η εικόνα αυτή, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά για τη διαχείριση του αγώνα από τη Scuderia. Ειδικά σε ένα Grand Prix που μέχρι το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν είχε να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!