Formula 1, Ιταλία: Το πρόγραμμα του Grand Prix

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1, Ιταλία: Το πρόγραμμα του Grand Prix
Η αγωνιστική δράση στην F1 συνεχίζεται με τον αγώνα στην ιστορική Μόντσα, το σπίτι της Scuderia Ferrari.

H Formula 1 ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή της περιοδεία για το 2022 με το Grand Prix Ιταλίας το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας στη θρυλική πίστα της Μόντσα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τους τιφόζι να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν με το ατελείωτο πάθος τους τη Scuderia Ferrari, ελπίζοντας να τη δουν να θριαμβεύει.

Η πίστα της Μόντσα όπου θα πραγματοποιηθεί ο 16ος αγώνας του 2022 έχει μήκος 5.793 μέτρα, με το πρώτο Grand Prix να πραγματοποιείται πίσω στο 1950. Την Κυριακή οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν 53 γύρους, ενώ το ρεκόρ πίστας το κατέχει ο Ρούμπενς Μπαρικέλο από το 2004. Η νίκη στο συγκεκριμένο σιρκουί είναι όνειρο κάθε οδηγού, μιας και η Μόντσα έχει τεράστια ιστορία και σημασία για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τη νίκη στο Grand Prix θέλει πάση θυσία η Scuderia Ferrari ώστε να δώσει χαρά στους οπαδούς της, όμως η φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν κάνει τον ανταγωνισμό να... τρέμει. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν η ταχύτητα που έδειξε η Red Bull Racing στο Βέλγιο να συνεχιστεί και στην Ιταλία. Η RB18 είναι το πιο αποδοτικό μονοθέσιο στις ευθείες και αυτό θα προκαλέσει προβλήματα στον ανταγωνισμό. Η Ferrari ετοιμάζει μια ειδική πίσω αεροτομή μόνο και μόνο για τη Μόντσα και ευελπιστεί αυτό να της δώσει επιπλέον απόδοση. Στο στρατόπεδο της Mercedes-AMG τα πράγματα είναι διαφορετικά αυτό το τριήμερο, μιας και την περιμένουμε λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με την Ολλανδία.

 

F1 Ιταλία

Σε περίπτωση που ο Φερστάπεν κερδίσει τον αγώνα θα πλησιάσει όλο και περισσότερο στο πρωτάθλημα, ενώ μάχη έχουμε ανάμεσα σε τέσσερις οδηγούς για τη 2η θέση. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Red Bull Racing έχει τριψήφιο αριθμό διαφοράς από τη Scuderia Ferrari, η οποία «νιώθει την ανάσα» της Mercedes, με τη γερμανική ομάδα να είναι μόλις 30 βαθμούς πίσω της.

Η Pirelli, ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, επέλεξε τις C4 (μαλακή), C3 (μέση) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών για το αγωνιστικό τριήμερο. Το 2022 μας έχει αποδείξει πως η ποικιλία στρατηγικών είναι σύνηθες φαινόμενο στους αγώνες και πιθανότατα το trend αυτό θα συνεχιστεί και στη Μόντσα.

F1 Ιταλία

Η μετάδοση του GP Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ και την Cosmote TV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του αγωνιστικού τριημέρου στο gMotion by Gazzetta με LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα.
Πρόγραμμα Grand Prix Ιταλίας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

15:00-16:00 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

14:00-15:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: McLaren, Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!