Στην Ελλάδα το Brixton Crossfire 500 XC - ποια είναι η τιμή του;

Κώστας Παστρίμας
Στην Ελλάδα το Brixton Crossfire 500 XC - ποια είναι η τιμή του;
Το νέο scrambler της Brixton έφτασε και βάζει φωτιά σε μια δημοφιλέστατη κατηγορία στην χώρα μας.

Η Brixton μπήκε δυναμικά στον κόσμο των δύο τροχών πριν από μερικά χρόνια παρουσιάζοντας πανέμορφα μικρά ρετρό μοντέλα με κινητήρες 125 κ.εκ. Η συνέχεια ήταν εξίσου δυναμική με την αυστριακή φίρμα να προσθέτει μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσικλέτες στην γκάμα της με αποκορύφωμα τα 500άρια Crossfire.

Για το 2022 η Brixton μας επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς παρουσίασε μια ακόμα έκδοση του Crossfire 500. Πρόκειται για την έκδοση XC η οποία έρχεται με πιο... χωμάτινες διαθέσεις να κατακτήσει και τις εκτός δρόμου διαδρομές. Βασικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι οι ακτινωτοί τροχοί των 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω οι οποίοι συνοδεύονται από ελαστικά διπλής χρήσης της Pirelli (Scorpiom Rally STR), ενώ στον σχεδιασμό δεσπόζει το ψηλό φτερό στο εμπρός μέρος, το προστατευτικό στον προβολέα και το ψηλότερα τοποθετημένο τιμόνι.

Brixton

Η Brixton έχει επέμβει και στις αναρτήσεις αυξάνοντας τη διαδρομή τόσο στο ανεστραμμένο εμπρός πιρούνι όσο και στο μονό πίσω αμορτισέρ. Η απόσταση από το έδαφος επίσης έχει αυξηθεί για ευκολότερη πρόσβαση σε χωμάτινες διαδρομές, ενώ έχουν γίνει και εργονομικές επεμβάσεις για να διευκολύνουν τον αναβάτη να οδηγήσει εκτός δρόμου. Στα φρένα συναντάμε σύστημα της J.Juan με δίσκο 320mm εμπρός και δίσκο 240mm πίσω με ABS, ενώ το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας έχει κρατηθεί στα 195 κιλά γεμάτο.

Brixton

Ο κινητήρας του Crossfire 500 XC είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 486 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47,6 ίππους και 43Nm ροπής. Συνεργάζεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό στην τροφοδοσία και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στη μετάδοση. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, προστατευτική επιφάνεια ψυγείου με το ανάγλυφο Crossfire-X από ανοξείδωτο ατσάλι, πλαϊνές προστατευτικές μπάρες πρόσκρουσης σε μαύρο χρώμα με ειδική επίστρωση μεγάλης αντοχής και προστατευτικό Skid Pad αλουμινίου για επιπλέον προστασία στο κάτω μέρος του κινητήρα.

Το νέο Brixton Crossfire 500 XC είναι διαθέσιμο σε χρωματισμό Desert Gold στο δίκτυο συνεργατών της KSR Hellas στην τιμή των 7.395 ευρώ.

Brabus 1300R

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!