Formula 1: Η διακωμώδηση της παραβίασης των ορίων δαπανών (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η διακωμώδηση της παραβίασης των ορίων δαπανών (vid)
Η F1 έχει απέκτησε ένα νέο πεδίο διαμάχης αλλά το «Lollipopman F1 Comics» παρουσιάζει τη χιουμοριστική πλευρά πίσω την ιστορία με τα cost cap.

Τον τελευταίο χρόνο, η Formula 1 ταλανίζεται από συνεχείς κόντρες και διαμάχες, από έντονο παρασκήνιο που ενίοτε επισκιάζει και όσα συμβαίνουν στις πίστες του κόσμου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου από τον Μαξ Φερστάπεν, ήρθε το αρχικό πόρισμα της FIA σχετικά με τα όρια δαπανών του 2021, να στρέψει πάλι την προσοχή εκτός πίστας.

Μαξ Φερστάπεν

Στην εξέταση λοιπόν των εξόδων της περασμένης σεζόν, τα οποία οι ίδιες οι ομάδες συνέλεξαν και παρουσίασαν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, μία εξ αυτών βρέθηκε άνω του ορίου των 145 εκατομμυρίων δολαρίων – η Red Bull Racing. Δεν ξέρουμε κατά πόσο, μόνο πως είναι «minor» ατόπημα, δηλαδή κάτω του 5% του συνόλου του επιτρεπόμενου προϋπολογισμού.

Όπως σας ενημερώσαμε, το κύριο κομμάτι διαφωνίας της αυστριακής ομάδας με την FIA αφορά στο μισθό του επικεφαλής τεχνικού υπεύθυνου, Έντριαν Νιούι, που σύμφωνα με την Ομοσπονδία δεν λογίζεται ως υπάλληλος της RBR και δεν τοποθετεί τον δικό του, υπέρογκο μισθό, στους 3 ανώτερους του οργανισμού, που σύμφωνα με τους κανονισμούς εξαιρούνται.

Adrian Newey

Επειδή όμως κάθε ιστορία πρέπει να έχει κι ένα κερασάκι στην τούρτα, το κομμάτι των εξόδων που «παίζει» πολύ στα social media, αφορά στα έξοδα catering που φέρονται να είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά των άλλων ομάδων.

Το δαιμόνιο «Lollipopman F1 Comics» δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και δημιούργησε ένα σπαρταριστό επεισόδιο, που διαδραματίζεται εκτός πίστας. Με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ να παρουσιάζουν στους Κάρλος Σάινθ, Λούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ μία ανάλυση των… εξόδων catering. Μπερδεύοντας έξοδα εξέλιξης σχεδιασμού αεροτομών με… φτερούγες κοτόπουλου κι άλλα χιουμοριστικά, ώσπου τους ξεσκεπάζει ο Τζορτζ Ράσελ!

Πατήστε play και θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με χαμόγελο…

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!