Formula 1: Ο Χάμιλτον και ο μονόκερος

Formula 1: Ο Χάμιλτον και ο μονόκερος
Ένα ιδιαίτερο μήνυμα ενθάρρυνσης και ψυχολογικής υποστήριξης έστειλε μέσω των social media o Λιούις Χάμιλτον.

Αρκετές φορές στο παρελθόν, ο οδηγός της Mercedes-AMG στη Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, έχει μιλήσει για θέματα ψυχικής υγείας, είτε για τον εαυτό του είτε για να ευαισθητοποιήσει το σημαντικό αυτό ζήτημα. Tη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι ένας εκ των οδηγών που αναφέρθηκαν στη σημασία της.

Όμως ο Βρετανός δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς αρκετά συχνά, προσπαθεί με μηνύματά του στα social media, να ενθαρρύνει ψυχολογικά τους οπαδούς του και όχι μόνο. Αυτό έπραξε για μία ακόμη φορά με story του στο Instagram.

«Μερικές φορές νιώθω τόσο μόνος. Αν νιώθεις το ίδιο, σε παρακαλώ να ξέρεις πως είναι εντάξει, θα το ξεπεράσεις. Είσαι ένας μονόκερος, δεν υπάρχει κανένας σαν κι εσένα κι έχεις τόση δύναμη και σκοπό σε αυτήν τη γη, μην εγκαταλείπεις. Συνέχισε να μάχεσαι, είμαι εδώ μαζί σου. Σου στέλνω μία αγκαλιά, αγάπη και φως», έγραψε ο Χάμιλτον.

O τρόπος με τον οποίο έχασε το πρωτάθλημα το 2021 τον επηρέασε ιδιαίτερα ψυχολογικά, κάτι το οποίο έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Αυτό που πάντα όμως προσπαθούσε να κάνει, ήταν να μετατρέψει τα αρνητικά συναισθήματα σε θετική ενέργεια και να παροτρύνει κι άλλους γύρο να πράξουν το ίδιο.

Το μηνύματά του και η στήριξη που προσφέρει στους ακόλουθούς του δείχνει πως πρόκειται για κάτι παραπάνω από έναν πρωταθλητή. Οι δράσεις του εκτός πίστας με το Mission 44, οι ενέργειες για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού, έχουν ως απώτερο στόχο ένα καλύτερο μέλλον.

Image

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!