Formula 1: Ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα «ντύνεται» στα πράσινα

Formula 1: Ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα «ντύνεται» στα πράσινα
Μία αναπάντεχη επιστροφή στην F1 κάνει ο πρώην οδηγός, Πέδρο Ντε Λα Ρόσα, ο οποίος θα αναλάβει έναν ειδικό ρόλο στην Aston Martin.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος του Grand Prix Ιαπωνίας όπου κατάφερε να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς, η Aston Martin ανακοίνωσε πως ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της. Ο 51χρονος Ισπανός θα αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή της βρετανικής ομάδας, ενώ θα είναι επίσης σύμβουλος στο πρόγραμμα Ακαδημιών της.

Ο Ντε Λα Ρόσα αγωνίστηκε σε 104 Grand Prix στη Formula 1 με τις Arrows, Jaguar, McLaren και Sauber και HRT από το 1999 μέχρι το 2012, με καλύτερο αποτέλεσμα η 2η θέση στο Grand Prix Ουγγαρίας το 2006. Όμως στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του είχε το ρόλο του δοκιμαστή - μάλιστα έχει συμπληρώσει περισσότερα από 100 χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών στο ρόλο αυτό.

Για τη νέα του περιπέτεια ως πρεσβευτής της Aston Martin, o Ντε Λα Ρόσα, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος της Aston Martin. Ήδη γνωρίζω αρκετά άτομα μέσα στην ομάδα, ενώ έχουμε δουλέψει μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο στην περίοδο που ήμασταν στη McLaren αλλά και στη Ferrari. Ανυπομονώ να τους μάθω όλους μέσα στον οργανισμό. Θα αξιοποιήσω την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου για να βοηθήσω την ομάδα να βελτιωθεί και να αναπτύξει περαιτέρω τη δυναμική της ενόψει της σεζόν του 2023, με ιδιαίτερη προσοχή στην υποστήριξη του μάρκετινγκ και της εμπορικής πλευράς της Formula 1».

Aston Martin F1

Ο Ντε Λα Ρόσα γίνεται ακόμα μία προσθήκη στο δυναμικό της Aston Martin, η οποία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το νέο της εργοστάσιο τους επόμενους μήνες. Μακροπρόθεσμος στόχος για την ομάδα είναι να διεκδικήσει και να κερδίσει πρωταθλήματα, έχοντας ένα πολύ αξιόλογο οδηγικό lineup.

Η αγωνιστική βελτίωσή της στο 2022 είναι μάλιστα εμφανής, μιας και από την τελευταία θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι πλέον 7η και απειλεί την Alfa Romeo για την 6η θέση, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν. H μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 7 βαθμοί, με την ομάδα του Σίλβερστον να έχει κατακτήσει 20 στους τελευταίους δύο αγώνες.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!