Formula 1: Ο Φέτελ επέλεξε τους δύο σπουδαιότερους αντιπάλους του

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Φέτελ επέλεξε τους δύο σπουδαιότερους αντιπάλους του
Ο Γερμανός έχει αγωνιστεί κόντρα σε σπουδαίους πιλότους στα χρόνια του στην F1, όμως ξεχωρίζει δύο από αυτούς.

Μπορεί οι συγκυρίες, η δυναμική της εκάστοτε ομάδας και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες να επηρεάζουν το ποιοι διεκδικούν στο τέλος έναν παγκόσμιο τίτλο, όμως οι οδηγοί, γνωρίζουν ποιοι συνάδελφοί τους στο grid είναι οι πιο ικανοί.

Δεν περιμένουν τη βαθμολογία μία σεζόν ή τα γενικότερα στατιστικά να επιλέξουν τους σπουδαιότερους αντιπάλους τους. Έχει λοιπόν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μαθαίνουμε, ποιους ξεχωρίζει ο καθένας – πόσο μάλλον όταν την επιλογή την κάνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Υπόθεση πρωταθλητών

Ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ έχει κατακτήσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Όλους ως οδηγός της Red Bull Racing, την περίοδο 2010-2013. Σε αυτή, βοήθησε την αυστριακή ομάδα να κατακτήσει και τους αντίστοιχους τίτλους κατασκευαστών.

Φέτελ και Χάμιλτον

Αναζητώντας τους καλύτερους αντιπάλους του, ο Φέτελ επέλεξε δύο ακόμα οδηγούς που ανήκουν στο κλειστό κλαμπ των 34 παγκόσμιων πρωταθλητών της Formula 1.

Οι εκλεκτοί του Φέτελ

Ο 35χρονος επέλεξε τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λούις Χάμιλτον, που επί σειρά ετών αποτέλεσε το αντίπαλο δέος αν και αποδείχθηκε πως τους συνδέει μία στενή φιλία. Και μαζί του, τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο, που ήταν ο μεγάλος αντίπαλός του στο πρώτο μισό της καριέρας του στη Formula 1.

Φερνάντο Αλόνσο

Μιλώντας στον επίσημο site της νυν ομάδας του, Aston Martin, ο Φέτελ απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Ο Λούις Χάμιλτον, ειδικά την περίοδο που ήμουν στη Scuderia Ferrari. Ο Λούις ήταν πάντα εκεί. Νωρίτερα, ήταν μάλλον ο Φερνάντο Αλόνσο, την εποχή που ήταν εκείνος στη Ferrari».

Από αντίπαλος, διάδοχος

Ο Φέτελ κατανόμασε τον Αλόνσο ως έναν εκ των κορυφαίων, είναι όμως και ο… διάδοχός του! Ως γνωστόν, ο Γερμανός αποχωρεί από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο φινάλε της σεζόν που διανύουμε.

Παρότι 35 ετών, ένιωσε πως ήρθε η ώρα να «μπει στα pits» και να κρεμάσει τα αγωνιστικά του γάντια, παραδίδοντας τη σκυτάλη σε έναν οδηγό… 41 ετών.

Φέτελ και Αλόνσο

Μάλιστα οι δυο τους πρωταγωνίστησαν σε μία συγκλονιστική μονομαχία στον τελευταίο γύρο του πρόσφατου Grand Prix της Ιαπωνίας, η οποία κρίθηκε στο photo-finish, με νικητή τον Φέτελ!

Καριέρα σαν παραμύθι

Ο οδηγός της Aston Martin αποχωρεί έχοντας 16 σεζόν «στην πλάτη», αν κι η πρώτη, εκείνη του 2007, ήταν μισή – έτρεξε σε οκτώ από τους 17 αγώνες εκείνης της χρονιάς κάνοντας ντεμπούτο με τη BMW και συνεχίζοντας μετά με τη Scuderia Toro Rosso.

Το 2008 πήρε την παρθενική του νίκη, στη Μόντσα, και το 2009 μεταπήδησε στη Red Bull Racing. Το 2010 έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία και με τους «ταύρους» κατέκτησε άλλους τρεις παγκόσμιους τίτλους.

Έχει λάβει μέρος σε 296 Grand Prix και έχει σημειώσει 53 νίκες, 57 pole positions, 38 ταχύτερους γύρους ενώ έχει ανέβει 122 φορές στο βάθρο.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Mercedes F1, Scuderia Ferrari, 900esu2/Twitter, Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!