Formula 1: H συγκλονιστική μάχη των δύο πρωταθλητών (vid)

Formula 1: H συγκλονιστική μάχη των δύο πρωταθλητών (vid)
Οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον μας χάρισαν μία φοβερή μάχη στο GP ΗΠΑ της F1, που θύμισε έντονα αυτές που είχαν το 2021.

Μία πολύ ασυνήθιστη εικόνα μας χάρισε το δραματικό όπως αποδείχθηκε Grand Prix ΗΠΑ της Formula 1 για το 2022. Για πρώτη φορά εφέτος οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον μονομάχησαν για τη νίκη, με τον Ολλανδό της Red Bull Racing να αναδεικνύεται νικητής.

Ο 25χρονος βρέθηκε σε ρόλο «κυνηγού» μετά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών, καθώς το pit-stop του είχε διάρκεια πάνω από 11 δευτερόλεπτα. Όμως δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε να καταδιώκει τον Χάμιλτον. Ο οδηγός της Mercedes είχε τη σκληρή γόμα ελαστικών και όχι τη μεσαία που επέλεξαν στηv RBR. Ως αποτέλεσμα, ο Βρετανός έχανε πολύ χρόνο και έμοιαζε δεδομένο πως θα έχουμε μάχη των δύο για το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Ο Φερστάπεν μείωσε μια διαφορά 7 δευτερολέπτων και στον 50ο γύρο με την πρώτη του προσπάθεια, κατάφερε να ανακτήσει την 1η θέση. Η μάχη των δύο κράτησε μερικές στροφές, όμως ο Φερστάπεν χρησιμοποίησε έξυπνα το «σώμα» της RB18 και κρατήθηκε μπροστά. Απολαύστε τη φοβερή μάχη των δύο πρωταθλητών...

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στην έξοδο από τη στροφή 11, ο Φερστάπεν ήταν σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τον Χάμιλτον. Όμως με τη βοήθεια του DRS, κατάφερε να τον φτάσει και να κάνει την καθοριστική «βουτιά» από την εσωτερική. Η W13 υποφέρει από υπερβολικό drag καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και το GP ΗΠΑ δεν αποδείχθηκε εξαίρεση.

Σε κενή πίστα, η διαφορά στην τελική ταχύτητα ανάμεσα στα δύο μονοθέσια ήταν 10 χλμ/ώρα. Η Red Bull Racing έχει δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που είναι εξαιρετικά αποδοτικό στις ευθείες και δίνει την ευκαιρία στον Φερστάπεν να πραγματοποιεί πολύ εύκολα προσπεράσματα. Η 13η νίκη του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχει έντονη συναισθηματική αξία, καθώς την αφιέρωσαν στον ιδρυτή της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, που απεβίωσε κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

F1 ΗΠΑ

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!