Formula 1: Η απόφαση που... χαντάκωσε τη Mercedes το 2022

Formula 1: Η απόφαση που... χαντάκωσε τη Mercedes το 2022
Η Mercedes-AMG διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το τι πήγε λάθος στο σχεδιασμό του φετινού της μονοθεσίου.

Το ξεκίνημα της νέας εποχής της Formula 1 αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο για τη Mercedes-AMG. H ομάδα που κατέκτησε 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών, δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει νίκες για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Η W13 αποδείχθηκε ένα μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο και δυσκόλεψε σε τεράστιο βαθμό τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στο γερμανικό «στρατόπεδο» εργάζονται σκληρά για να λύσουν τα προβλήματά τους. Αυτό δεν κατέστη εφικτό για το 2022 κι έτσι όλη η προσοχή στράφηκε στην επόμενη σεζόν. Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, ρωτήθηκε από το Sky Sports σχετικά με το τι μπορούν να διορθώσουν στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

«Πλέον κατανοούμε περισσότερα, πού είναι το σημείο που κάναμε λάθος με το φετινό μας μονοθέσιο. Μπορούμε να εντοπίσουμε το ξεκίνημα των προβλημάτων σε μία απόφαση που πήραμε πίσω στον Οκτώβριο. Πιστεύαμε ότι το μονοθέσιο θα ήταν ανταγωνιστικό από την αρχή της σεζόν, αλλά δεν ήταν, οπότε από τότε κάνουμε μικρά βήματα. Πιστεύω πως είμαστε τώρα στο σωστό δρόμο», ανέφερε ο Αυστριακός.

Λιούις Χάμιλτον

Επιπλέον ο Βολφ αναφέρθηκε για την πρόοδο της ομάδας του μέσα στο 2022 και το γεγονός πως η W13 είναι πλέον πιο κοντά στην κορυφή: «Οι αναβαθμίσεις δουλεύουν σωστά, είμαστε ολοένα και πιο κοντά τώρα. Αγωνιζόμασταν για τη νίκη στο Τέξας. Ο ρυθμός μας ήταν μάλλον δύο με τρία δέκατα πίσω από τον ανταγωνισμό. Αυτό μας έλλειπε στο τέλος. Αλλά πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στη Red Bull, έκαναν τρομερή δουλειά όλη τη χρονιά, ο Μαξ ήταν πολύ δυνατός. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών είναι άξια».

Στο Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής η Mercedes πάλεψε για τη νίκη, όμως αυτή δεν ήρθε. Παρά το γεγονός αυτό, έδειξε να έχει ταχύτερο ρυθμό από τη Scuderia Ferrari, μιας και ο Σαρλ Λεκλέρ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Χάμιλτον μετά το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας και μέχρι το τέλος του αγώνα.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!