Formula 1: Ο Φέτελ θα αγωνιστεί με κράνος Red Bull προς τιμήν του Μάτεσιτς

Formula 1: Ο Φέτελ θα αγωνιστεί με κράνος Red Bull προς τιμήν του Μάτεσιτς
Με ένα ειδικό κράνος αφιερωμένο στον αείμνηστο Ντίτριχ Μάτεσιτς θα αγωνιστεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ στον επερχόμενο αγώνα της F1 στο Μεξικό.

Ο κόσμος της Formula 1 συγκλονίστηκε την ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όταν ανακοινώθηκε πως ο ιδρυτής της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, έφυγε από τη ζωή. Ο Αυστριακός ήταν αυτός που έφερε τη μάρκα των ενεργειακών ποτών στo κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και στο τέλος του 2004 αγόρασε την Jaguar, μετατρέποντας τη σε Red Bull Racing.

Μέσα σε μόλις έξι σεζόν η ομάδα του Μίλτον Κινς κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα και σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαθήρια του σπορ. Ο πρώτος της πρωταθλητής δεν ήταν άλλος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία της Red Bull. O Γερμανός κέρδισε 4 τίτλους με τη Red Bull Racing και γνώρισε με την αυστριακή ομάδα τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του. Όπως είναι λογικό η σχέση του με τον Μάτεσιτς ήταν εξαιρετική, με τους δύο να έχουν κατακτήσει μαζί την κορυφή της Formula 1.

Σεμπάστιαν Φέτελ

O 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ετοίμασε λοιπόν για το Grand Prix Μεξικού ένα ιδιαίτερο κράνος, που αποτίει φόρο τιμής στον Μάτεσιτς. Ο σχεδιασμός του είναι ανάλογος με αυτόν που είχε όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1, κι έχει τα χρώματα της Red Bull παρότι δεν είναι πια χορηγός του - ούτε έχει κάποια χορηγική σχέση με την ομάδα του, Aston Martin F1.

Μάλιστα στο πλαϊνό μέρος αναφέρει το «Thank you Didi» (Σε ευχαριστώ Ντίντι), το οποίο αναφέρεται στον Μάτεσιτς.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φέτελ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα στους τελευταίους αγώνες, τερματίζοντας εντός βαθμών, κάτι που έχει φέρει την Aston Martin στη μάχη για την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!