Formula 1: «Τσουχτερό» πρόστιμο στην Aston Martin για την παραβίαση των οικονομικών κανονισμών

Formula 1: «Τσουχτερό» πρόστιμο στην Aston Martin για την παραβίαση των οικονομικών κανονισμών
Η FIA ανακοίνωσε την ποινή που επέβαλε στην Aston Martin F1, καθώς διαπιστώθηκαν διαδικαστικές αστοχίες σχετικά με τους οικονομικούς κανονισμούς για το 2021.

Μπορεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην υπόθεση παραβίασης του budget cap να ήταν η Red Bull Racing, όμως δεν ήταν η μοναδική ομάδα που τιμωρήθηκε από την FIA. Στο πλαίσιο του Grand Prix Μεξικού, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε την ποινή που επέβαλλε στην Aston Martin, καθώς δεν ακολούθησε τους οικονομικούς κανονισμούς της Formula 1.

Η ομάδα του Σίλβερστον καλείται να πληρώσει πρόστιμο της τάξης των 450 χιλιάδων δολαρίων, καθώς εντοπίστηκαν λάθη στη διαδικασία υποβολής των οικονομικών στοιχείων της για τη σεζόν του 2021. Σε αντίθεση όμως με τη Red Bull, η Aston Martin δεν ξεπέρασε το όριο δαπανών που ορίζουν οι κανονισμοί, κι έτσι δεν είχε κάποια πιο σοβαρή επίπτωση. Επιπλέον καλείται να πληρώσει τα έξοδα της διαδικασίας που ακολούθησε η επιτροπή διαχείρισης του cost cap, σχετικά με την προετοιμασία της Αποδοχής της Συμφωνίας Παράβασης των οικονομικών κανονισμών της Formula 1.

Aston Martin AMR22

Σε ανακοίνωσή της, η FIA ανέφερε: «Η επιτροπή διαχείρισης του cost cap αναγνώρισε ότι η Aston Martin ενήργησε συνεργατικά και καλή τη πίστει καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επανεξέτασης και όταν της ζητήθηκε, προσπάθησε να παράσχει εγκαίρως επιπρόσθετες πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό είναι το πρώτο έτος της πλήρους εφαρμογής των οικονομικών κανονισμών και δεν υπάρχει κατηγορία ή αποδεικτικό στοιχείο ότι η AMR επιδίωξε ή απέκτησε οποιοδήποτε αδικαιολόγητο πλεονέκτημα ως αποτέλεσμα της παραβίασης των κανονισμών».

Η Aston Martin καλείται να πληρώσει το πρόστιμο ενός 30 ημερών από την επίτευξη της Συμφωνίας Αποδοχής Παράβασης, όπως άλλωστε και η Red Bull Racing. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός όπου επιτρέπει στις δύο ομάδες να εφεσιβάλλουν τις αποφάσεις της FIA.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!