Formula 1: Η McLaren θέλει πιο αυστηρές ποινές για παραβάσεις του budget cap

Formula 1: Η McLaren θέλει πιο αυστηρές ποινές για παραβάσεις του budget cap
H McLaren αντέδρασε στην ποινή της FIA προς τη Red Bull Racing για την παραβίαση του ορίου δαπανών της F1 και καλεί για πιο αυστηρές αποφάσεις μελλοντικά.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Μεξικού, γνωστοποιήθηκε η ποινή της FIA για τη Red Bull Racing για την παραβίαση του budget cap για την αγωνιστική σεζόν του 2021. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, επέβαλε μείωση της τάξης του 10% στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς και πρόστιμο 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η παραβίαση των οικονομικών κανονισμών είχε χαρακτηριστεί από τη McLaren σε επιστολή προς την FIA που είχε διαρρεύσει πριν από μερικές ημέρες, ως εξαπάτηση των υπόλοιπων ομάδων . Πλέον, με την ποινή να είναι γνωστή, ο CEO της βρετανικής ομάδας, Ζακ Μπράουν, μίλησε για την έκβαση της ιστορίας.

Zak Brown

«Αναγνωρίζουμε πως η έρευνα για το cost cap είναι μία πάρα πολύ πολύπλοκη διαδικασία που η FIA πραγματοποίησε με διεξοδικό και διαφανή τρόπο. Είμαι ευχαριστημένος που η αλήθεια είναι πλέον γνωστή και το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιμέναμε. Υπήρξε παραβίαση του ορίου δαπανών από μία ομάδα, ενώ οι άλλες εννέα ομάδες έμειναν εντός του ορίου. Το μόνο σωστό ήταν να υπάρξει κάποια τιμωρία. Εάν η FIA θέλει να είναι πιο αποτελεσματική και οι τιμωρίες της να χρησιμεύουν ως μάθημα στους άλλους σχετιικά με παραβιάσεις των κανόνων, οι κυρώσεις πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερες μελλοντικά. Ελπίζουμε όλες οι ομάδες να έμαθαν το μάθημά τους και πλέον είναι ξεκάθαρο προς όλους ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά τέτοιες παραβάσεις. Παρά το γεγονός πως μας χαροποιεί η δράση που πήρε η FIA, θα θέλαμε πιο αυστηρές τιμωρίες μελλοντικά σε όσους ηθελημένα παραβιάζουν τους κανόνες», ανέφερε ο αμερικανός στο BBC.

F1 2022

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της FIA, ο επικεφαλής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, μίλησε για τις συνέπειες που θα έχει η τιμωρία στην ομάδα του. H παγκόσμια ομοσπονδία δεν έμεινε μόνο στην αυστριακή ομάδα, μιας και ανακοίνωσε πρόστιμο για την Aston Martin, μιας και δεν ακολούθησε ορθά τις διαδικασίες υποβολής οικονομικών της στοιχείων.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!