Formula 1: O Χάμιλτον έγινε επίτιμος πολίτης Βραζιλίας

Formula 1: O Χάμιλτον έγινε επίτιμος πολίτης Βραζιλίας
Ο οδηγός της Mercedes-AMG δέχτηκε τη μέγιστη τιμή από τη Βραζιλία καθώς ανακηρύχτηκε επίσημα επίτιμος πολίτης της χώρας.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη πρωτεύουσα της Βραζιλίας, την Μπραζίλια, ο Λούις Χάμιλτον έγινε επίτιμος πολίτης της χώρας. Η συγκλονιστική νίκη στο περσινό Grand Prix Βραζιλίας και η αγάπη του για τη Βραζιλία ώθησαν τον γερουσιαστή Αντρέ Φιγουιρέδο να προτείνει την τιμητική αυτή διάκριση.

Το γεγονός αυτό γνωστοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να δηλώνει στα social media πως «περιμένει το διαβατήριό του από τη Βραζιλία». Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Grand Prix Βραζιλίας στο Σάο Πάολο.

Λιούις Χάμιλτον

Φορώντας ένα μπλε σακάκι, ο Χάμιλτον παρέλαβε ένα μετάλλιο και δίπλωμα με την τιμητική υπηκοότητα και αφιέρωσε τη στιγμή αυτή στο θρύλο της Formula 1, Άιρτον Σένα: «Νιώθω πως πλέον είμαι ένας από εσάς. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από τη Βραζιλία. Ειδικά από το 2021. Γνωρίζοντας πως θα με υποστηρίζετε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου ήταν μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μου. Ειλικρινά είναι τεράστια τιμή το να βρίσκομαι εδώ και να δέχομαι τη διάκριση του επίτιμου πολίτη. Αγαπώ τη Βραζιλία, πάντα το έκανα. Θέλω να αφιερώσω την τιμή αυτή στον Άιρτον Σένα, στην οικογένεια του Άιρτον, τους φίλους και τους οπαδούς του. Όταν ήμουν 5 ετών, είδα τον Άιρτον να αγωνίζεται και ήξερα εκείνη τη στιγμή πως θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, όπως αυτός».

Ο Χάμιλτον έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τη Βραζιλία. Το 2008 κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη χώρα στο πιο δραματικό φινάλε στην ιστορία του σπορ. Συνολικά έχει κατακτήσει τρεις νίκες με αυτή του 2021 να είναι από τις καλύτερες στην ιστορία. Εκκινώντας από τη 10η θέση, κατάφερε να ξεπεράσει τους πάντες και να κερδίσει τον αγώνα.

Λιούις Χάμιλτον

Δείτε τη στιγμή που ο Χάμιλτον δέχεται τη μέγιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε κάποιον μη Βραζιλιάνο πολίτη.

Φωτογραφίες: soph/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!