Formula 1: Έπιασε δουλειά στη McLaren o Πιάστρι

Formula 1: Έπιασε δουλειά στη McLaren o Πιάστρι
Η προετοιμασία του Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει, με τον Αυστραλό να οδηγεί για πρώτη φορά μονοθέσιο των Βρετανών.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς της Formula 1 δεν ήταν άλλη από τη μετεγγραφή του Όσκαρ Πιάστρι στη McLaren για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023. Ο πρωταθλητής της Formula 2 για το 2021 θα πάρει τη θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο, ο οποίος θα μείνει εκτός grid την επόμενη χρονιά.

Ένα πρόβλημα της McLaren είναι πως μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, δεν μπορεί να βάλει τον Πιάστρι στο φετινό της μονοθέσιο. Μία περίπτωση θα μπορούσε να είναι το τεστ νέων οδηγών στο Άμπου Ντάμπι μετά το τέλος της χρονιάς, όμως η Alpine δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει να οδηγήσει για αντίπαλη ομάδα πριν ολοκληρωθεί το μεταξύ τους συμβόλαιο.

Όμως όπως όλα δείχνουν, η ομάδα του Ουόκινγκ βρήκε μία μέση λύση, για να τσεκάρει τις ικανότητες του Αυστραλού. Όπως αναφέρει το AutoHebdo, η McLaren διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα διήμερο τεστ για τον Πιάστρι, στην πίστα Πολ Ρικάρ της Γαλλίας. Εκεί ο 21χρονος οδήγησε μονοθέσιο προηγούμενης γενιάς (πριν το 2022), στην πρώτη του, ανεπίσημη εμφάνιση με την βρετανική ομάδα.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο Πιάστρι οδήγησε σε στεγνές και βρόχινες συνθήκες, με το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας να μην περιλαμβάνει ολόκληρη τη διαδρομή που χρησιμοποιείται στη Formula 1.

Η μετακίνηση του Πιάστρι στη McLaren ήρθε μετ΄ εμποδίων, καθώς η Alpine διεκδικούσε τα δικαιώματά του για το 2023. Εν τέλει, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων (CRB), αποφάσισε πως το συμβόλαιο με τους Βρετανούς είναι αυτό που ισχύει και οι Γάλλοι στράφηκαν στον Πιέρ Γκασλί ως τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Αλόνσο.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!