Formula 1: Η Alpine θεωρεί αρκετή τη ποινή της Red Bull

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η Alpine θεωρεί αρκετή τη ποινή της Red Bull
Ο Ότμαρ Σαφνάουερ έχει διαφορετική άποψη από τους ομολόγους του στις Scuderia Ferrari και Mercedes-AMG Petronas.

Η σκόνη σχετικά με την υπέρβαση του ορίου δαπανών από τη Red Bull Racing κάθεται σιγά-σιγά, οι τόνοι έχουν πέσει και στις απόψεις που ακούγονται, δεν περιλαμβάνονται μόνο ατάκες «πολεμικών διαθέσεων».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ότμαρ Σαφνάουερ. Ο επικεφαλής της Alpine F1 μίλησε για την παραβίαση του cost cap του 2021 από την αυστριακή ομάδα και σε αντίθεση με τον Ματία Μπινότο της Scuderia Ferrari, τον Ζακ Μπράουν της McLaren και τον Τότο Βολφ της Mercedes-AMG F1, θεωρεί πως η ποινή που επέβαλλε η FIA είναι ταιριαστή στο «έγκλημα».

Μαξ Φερστάπεν

Θυμίζουμε πως η υπέρβαση από τους «ταύρους» ήταν στα $2.2 εκατομμύρια και τιμωρήθηκε με πρόστιμο της τάξης των $7 εκατομμυρίων και το κυριότερο, μείωση κατά 10% του χρόνου που η RBR θα μπορεί να δουλέψει στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD.

«Είναι οριακά άνω του ορίου αν κρίνω από τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει αλλά η υπέρβαση είναι υπέρβαση. Αν είσαι μισό κιλό άνω του ορίου βάρους στην πίστα, αποκλείεσαι από τον αγώνα άρα θεωρώ πως η ποινή που έλαβαν είναι σωστή. Η προβλεπόμενη διαδικασία ακολουθήθηκε. Είμαι ικανοποιημένος από την τελική έκβαση των πραγμάτων. Κοιτούν μπροστά, το ίδιο κι εμείς. Αν είχαμε μόνο μία δημόσια απολογία, δεν θα ήταν αρκετή. Δεν είναι η συγγνώμη το θέμα, είναι να κατανοήσουμε όλοι τι ισχύει. Η ποινή να αρμόζει στο έγκλημα και να πάμε παρακάτω», είπε ο Σαφνάουερ στο Sky Sports F1.

Ότμαρ Ζάφναουερ

Στη συνέχεια, ο Ρουμανο-Αμερικανός αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο παραπάνω περιορισμός στην εξέλιξη των μονοθεσίων της Red Bull Racing για το επόμενο δωδεκάμηνο.

«Θα έχει αντίκτυπο αλλά όχι τεράστιο. Καθώς έχουμε μία τάξη μεγέθους για το τι σημαίνει, δεν είναι υπερβολική ποινή», είπε ο 58χρονος.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον εικοστό-πρώτο και προτελευταίο γύρο της σεζόν να διεξάγεται στη Βραζιλία και την πίστα του Ιντερλάγκος.

Grand Prix Βραζιλίας 2021

Φωτογραφίες: Alpine F1, Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!