Formula 1, Ράσελ: «Πέθαινα για τη νίκη αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Ράσελ: «Πέθαινα για τη νίκη αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω»
Ο Τζορτζ Ράσελ πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην F1, επικρατώντας στον Αγώνα Sprint της Βραζιλίας.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας του Αγώνα Sprint της Βραζιλίας ο Τζορτζ Ράσελ. Στο πλαίσιο του εικοστού-πρώτου φετινού Grand Prix και ογδοηκοστού-πρώτου στην καριέρα του Βρετανού στην F1, ήρθε επιτέλους η πολυπόθητη πρώτη νίκη!

Η επιτυχία του 24χρονου που παράλληλα αποτελεί και την πρώτη φετινή νίκη της Mercedes-AMG Petronas, ήρθε μετά από συναρπαστική μάχη με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν.

Μετά την ολοκλήρωση των 24ων γύρων, ο Ράσελ δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του: «Είναι απίστευτο. Δεν περίμενα να έχω τέτοιο ρυθμό. Καταδεικνύει τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλοι στην ομάδα και την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, ειδικά στους τελευταίους τρεις αγώνες. Από το Όστιν και μετά, η αίσθηση του μονοθεσίου είναι εξαιρετική. Δεν ξέρω πως θα ήταν η μάχη αν ο Max είχε τη μαλακή γόμα ελαστικών αλλά όπως και να έχει, νιώθω υπέροχα που στέκομαι εδώ».

Η επόμενη ερώτηση στο πλαίσιο της τηλεοπτικής συνέντευξης του νικητή, αφορούσε στο βαθμό ρίσκου που περιελάμβανε η μάχη-διαρκείας με τον Φερστάπεν.

«Ήταν δύσκολα γιατί ήταν αγώνας Sprint και πρέπει να διαχειριστείς την αναλογία ρίσκου/επιβράβευσης. Παρότι “πέθαινα για μία νίκη”, δεν ήθελα να ρισκάρω υπερβολικά και να καταλήξω δίχως βαθμούς και τελευταίος στο grid του κυρίως αγώνα. Όμως η τρίτη προσπάθεια να περάσω, αποδείχθηκε και τυχερή», είπε ο οδηγός της Mercedes.

Όμως δεν ήταν μόνο η δική του νίκη. Ο έτερος οδηγός της γερμανικής ομάδας, Λιούις Χάμιλτον, τερμάτισε τρίτος αλλά κερδίζει μία θέση στο αυριανό grid, λόγω ποινής που έχει ο οδηγός που ήταν μπροστά του σήμερα – ο Κάρλος Σάινθ.

Μιλώντας για τον Κυρίως Αγώνα, ο Ράσελ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα του σε αυτή τη μάχη 71 γύρων στο Ιντερλάγκος: «Είναι τρελό που εκκινούμε και οι δύο από την πρώτη σειρά του grid. Ο Λιούις έκανε φοβερή δουλειά εκκινώντας από την όγδοη θέση. Θα είναι συναρπαστικός αγώνας. Είμαι σίγουρος πως ο Max θα “πετάει” αύριο αλλά έχουμε την πολυτέλεια, ενδεχομένως να μοιράσουμε τις στρατηγικές και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα. Με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Φωτογραφίες:

Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!