Formula 1: H Ferrari στηρίζει τον Μπινότο

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: H Ferrari στηρίζει τον Μπινότο
Ο θόρυβος γύρω από την πιθανότητα ο Ματία Μπινότο να χάσει τη θέση του ανάγκασε τη Scuderia Ferrari να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης.

Είναι γνωστό ότι η καρέκλα του επικεφαλής της Scuderia Ferrari είναι «ηλεκτρική», ιδιαίτερα όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Η φετινή σεζόν μπορεί να ξεκίνησε ονειρικά για τους Ιταλούς, ωστόσο στο τέλος της ο απολογισμός είναι μάλλον αρνητικός. Η Ferrari έχασε και τα δύο πρωταθλήματα, και μάλιστα με κάτω τα χέρια, ενώ κινδυνεύει να μην τερματίσει ούτε καν στη 2η θέση τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές.

Στον προηγούμενο αγώνα στη Βραζιλία εμφανίστηκε -ξανά- η φήμη ότι ο Ματία Μπινότο κινδυνεύει σοβαρά να χάσει τη θέση του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας. Όσο κι αν ο Μπινότο είναι «σπλάχνο» της Scuderia, καθώς αποτελεί μέλος της από το 1995, τα αποτελέσματα και η κακή αγωνιστική κατάσταση δεν τον βοηθούν.

Οι φήμες αυτές έχουν πάντα την τάση να γίνονται όλο και πιο δυνατές όσο περνάει ο καιρός και τις ημέρες μετά το GP Βραζιλίας το θέμα του Μπινότο ήταν το πρώτο στην πλειονότητα των συζητήσεων των φίλων της Formula 1. Στο Μαρανέλο αφουγκράστηκαν αυτόν το θόρυβο και θέλησαν να τον σταματήσουν. 'Ετσι, η Scuderia Ferrari εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει τη στήριξή της στον Μπινότο.

Η ολιγόλογη ανακοίνωση αναφέρει: «Αναφορικά με τις εικασίες από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, η Ferrari δηλώνει ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς αβάσιμες».

 

Είναι αμφίβολο όμως ότι η ανακοίνωση αυτή θα σβήσει τη «φωτιά». Όπως όμως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο στη Formula 1 όσο και σε άλλα σπορ, πριν από την απόλυση υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις μια ανακοίνωση στήριξης. Η συνέχεια αυτού του θέματος θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!