Formula 1: Ποιοι θα οδηγήσουν στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι

Formula 1: Ποιοι θα οδηγήσουν στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι
Το πρόγραμμα των 22 Grand Prix ολοκληρώθηκε για την F1 στο 2022, όχι όμως και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων και των οδηγών.

Η 72η σεζόν της Formula 1 έλαβε τέλος με το Grand Prix Άμπου Ντάμπι, το οποίο κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μαξ Φερστάπεν. Όμως η αγωνιστική δράση δεν έχει τελειώσει, μιας και ομάδες και οδηγοί θα βρεθούν για μία ακόμη ημέρα στην πίστα Γιας Μαρίνα.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το τεστ νέων οδηγών των ομάδων και ελαστικών της Pirelli. Οι δοκιμές θα έχουν διάρκεια 9 ώρες, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα (ώρες Ελλάδος). Κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της δύο μονοθέσια. Στο ένα θα έχει έναν ή και τους δύο επίσημους οδηγούς της, ενώ στο δεύτερο θα τοποθετήσει νέο οδηγό από τις ακαδημίες της ή στην περίπτωση των McLaren, Williams και Scuderia AlphaTauri τους οδηγούς που θα έχουν το 2023, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει 2 συμμετοχές σε Grand Prix.

F1 Αμπου Ντάμπι

Οι δοκιμές αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία, μιας και οι ομάδες πρέπει να πάρουν όσα περισσότερα δεδομένα μπορούν ενόψει του 2023. Την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν μόλις 3 ημέρες δοκιμών στο Μπαχρέιν και κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 ημέρα για να προετοιμαστεί κατάλληλα για την έναρξη της σεζόν.

F1 Αμπου Ντάμπι

Στις δοκιμές αυτές αναμένεται να δούμε τον Φερνάντο Αλόνσο για πρώτη φορά με τα χρώματα της Aston Martin, με τον Ισπανό να αντικαθιστά τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Επιπλέον θα δούμε τους Όσκαρ Πιάστρι με McLaren, Πιέρ Γκασλί με Alpine και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas.

Οι συνθέσεις των ομάδων για τις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι (ο πρώτος οδηγός της Red Bull Racing δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί).

  1. Red Bull Racing: TBC - Λίαμ Λόσον
  2. Ferrari: Σαρλ Λεκλέρ, Κάρλος Σάινθ – Ρόμπερτ Σβάρτζμαν
  3. Mercedes: Λιούις Χάμιλτον – Φρέντερικ Βέστι
  4. Alpine: Πιέρ Γκασλί – Τζακ Ντούχαν
  5. McLaren: Λάντο Νόρις – Όσκαρ Πιάστρι
  6. Alfa Romeo: Βάλτερι Μπότας – Τεό Πουρσέρ
  7. Aston Martin: Φερνάντο Αλόνσο, Λανς Στρολ – Φελίπε Ντρούγκοβιτς
  8. Haas: Νίκο Χούλκενμπεργκ – Πιέτρο Φιτιπάλντι
  9. AlphaTauri: Γιούκι Τσουνόντα – Νικ Ντε Βρις
  10. Williams: Άλεξ Άλμπον – Λόγκαν Σάρτζεντ

Φωτογραφίες: Mercedes, Ferrari, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!