Formula 1: Δεν φοβάται τον Ρικάρντο ο Πέρεζ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Δεν φοβάται τον Ρικάρντο ο Πέρεζ
Η επιστροφή του Ντάνιελ Ρικάρντο στη Red Bull Racing το 2023 δεν προκαλεί ανησυχία στον Σέρχιο Πέρεζ που δηλώνει σίγουρος για το μέλλον του στην αυστριακή ομάδα της F1.

Ο Σέρχιο Πέρεζ αρνείται να νιώσει την οποιαδήποτε πίεση σχετικά με τη διατήρηση της θέσης του στη Red Bull Racing, παρά την επιστροφή του Ντάνιελ Ρικάρντο στην ομάδα. Το 2023 ο Αυστραλός θα είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας και θα συνεισφέρει σε δοκιμές στον προσομοιωτή, όπως επίσης και σε επιδείξεις.

Μετά τη νίκη του Μεξικανού στο Μονακό τον περασμένο Μάιο, η Red Bull Racing προχώρησε σε διετή επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας τους. Όμως η κόντρα του Πέρεζ με τον teammate του, Μαξ Φερστάπεν μετά τον τερματισμό του Grand Prix Βραζιλίας, έχει κάνει πολλούς να αμφιβάλουν για το μέλλον του 32χρονου στους «ταύρους». Οι δύο οδηγοί ωστόσο, εμφανίστηκαν να συνομιλούν σε πολύ καλό κλίμα στον επόμενο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.

Σε ερώτηση που του τέθηκε από το Sky Sports σχετικά με το μέλλον του στη Red Bull, o Πέρεζ απάντησε: «Είμαι πολύ χαλαρός να πω την αλήθεια. Στην F1 ζούμε όλοι υπό μεγάλη πίεση και από μεριάς μου δεν έχει αλλάξει κάτι. Η επιστροφή ενός οδηγού όπως ο Ρικάρντο είναι μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα. Θα συνεισφέρει πολύ, είναι φοβερός τύπος και ένας από τους οδηγούς με τους οποίους έχω καλές σχέσεις. Είναι πολύ ωραίο που επιστρέφει ο Ντάνιελ στην ομάδα και από τη μεριά μου, δεν αλλάζει τίποτα».

Πέρεζ Ρικάρντο

Ο Πέρεζ έκλεισε τη φετινή σεζόν στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, κατακτώντας δύο νίκες. Ο Ρικάρντο από τη μεριά του, συγκέντρωσε μόλις 37 βαθμούς και βρέθηκε στην 11η θέση της κατάταξης. Η κακή του απόδοση ήταν ο βασικός λόγος που η McLaren αποφάσισε να τον αντικαταστήσει για το 2023 με τον Όσκαρ Πιάστρι.

Στόχος του 33χρονου Αυστραλού είναι να επιστρέψει στο grid της Formula 1 το 2024, με μία ομάδα με την οποία μπορεί να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!