Formula 1: H McLaren θα έχει νέα «όπλα» το 2023

Formula 1: H McLaren θα έχει νέα «όπλα» το 2023
O νέος επικεφαλής της McLaren Racing, Αντρέα Στέλα, αποκάλυψε πως η ομάδα θέλει να βελτιωθεί την επόμενη χρονιά, έπειτα από ένα δύσκολο 2022.

Η McLaren ξεκίνησε τη νέα εποχή της Formula 1 με πολλές φιλοδοξίες πως θα καταφέρει να πλησιάσει τις τρεις κορυφαίες ομάδες. Όμως η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική για την ομάδα του Ουόκινγκ, καθώς η MCL36 αποδείχθηκε ένα δύστροπο μονοθέσιο. Οι Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικάρντο δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν τα πατήματά τους και δεν κατάφεραν ποτέ να αντλήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Ως αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα έχασε από την Alpine στη μάχη για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Επιπλέον εντός της σεζόν πάρθηκε η απόφαση να αντικατασταθεί ο Ρικάρντο για το 2023 από τον Όσκαρ Πιάστρι. Μία ακόμη σημαντική αλλαγή, όμως, που θα έχει η McLaren το 2023 είναι ο νέος επικεφαλής της ομάδας.

Ο Αντρέα Στέλα θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή και θα αντικαταστήσει τον Αντρέας Σάιντλ. Στις πρώτες του δηλώσεις στο ρόλο αυτό, ο Ιταλός μίλησε για τη βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα του: «Θέλουμε να κάνουμε πολλούς τομείς της ομάδας πολύ πιο δυνατούς. Γνωρίζουμε πως η Formula 1 είναι ένα αεροδυναμικό παιχνίδι. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός πως θέλουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί στον αεροδυναμικό τομέα. Πιστεύω πως έχουμε στις τάξεις μας τεράστιο ταλέντα. Είναι πιθανό να επεκτείνουμε το δυναμικό μας στον αεροδυναμικό τομέα. Είναι ένα από τα project που βρίσκεται σε ισχύ και θα το συνεχίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα».

Αντρέα Στέλα

 

Επιπλέον ο Στέλα, τόνισε τους λόγους που οδήγησαν σε μία πολύ μέτρια σεζόν για τη McLaren: «Ξεκάθαρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα στην αρχή της σεζόν και να ξεκινήσουμε τη χρονιά με ένα γρήγορο μονοθέσιο. Κάποιοι από τους λόγους που δεν το καταφέραμε εφέτος είναι δομικοί. Στο εσωτερικό της ομάδας γίνονται αρκετές δράσεις και επενδύσεις για να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς μας. Έχουμε σημαντικές εγκαταστάσεις που θα ξεκινήσουν να τίθενται σε ισχύ το 2023 όπως για παράδειγμα η νέα αεροδυναμική σήραγγα και ο νέος προσομοιωτής. Το να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά είναι μία από τις προτεραιότητές μου».

Το 2022 η McLaren τελείωσε τη σεζόν στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 159 βαθμούς. Σε σύγκριση με το 2021, σημειώσε 116 βαθμούς λιγότερους.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!