F1 - Φερστάπεν: «Πάει καιρός από τότε που κέρδισα σε κατατακτήριες»

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Φερστάπεν: «Πάει καιρός από τότε που κέρδισα σε κατατακτήριες»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 επικράτησε για μόλις 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου του Τζορτζ Ράσελ στις κατατακτήριες του Σπριντ στο Grand Prix ΗΠΑ.

Η εξαιρετική παράδοση που έχει ο Μαξ Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές για τη σειρά εκκίνησης των Σπριντ της Formula 1 επιβεβαιώθηκε και στο Όστιν του Τέξας. O 27χρονος οδηγός της Red Bull Racing εξασφάλισε την pole position για τον ωριαίο αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (εκκίνηση στις 9 μ.μ, ώρα Ελλάδας).

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 1:32.833 και ήταν για μόλις 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Τζορτζ Ράσελ (Mercedes). «Είχαμε συνολικά μία καλή ημέρα. Οι κατατακτήριες του Σπριντ είναι πάντα δύσκολες, γιατί πρέπει στις τρεις περιόδους να έχεις αντίστοιχα ελαστικά μέσης, μέσης και μαλακής γόμας. Έτσι ποτέ δεν γνωρίζεις πόσο μπορείς να πιέσεις. Είμαι ικανοποιημένος, το μονοθέσιο απέδωσε καλά. Πάει καιρός από τότε που ήμουν πρώτος σε κατατακτήριες», δήλωσε ο Ολλανδός.

Ο Φερστάπεν απάντησε στο πόσο δύσκολο ήταν να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις στην RB20 με τόσες αναβαθμίσεις και μόλις μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. «Είναι πυρετώδεις οι προετοιμασίες. Αυτή η πίστα είναι απολαυστική στην οδήγηση, ενώ σε ορισμένα σημεία υπάρχει νέα άσφαλτος και σε άλλα παλιά. Οι δυσκολίες είναι βέβαια ίδιες για όλους, όμως δεν είναι εύκολο να τα πας καλά στον έναν γύρο. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Σπριντ του Σαββάτου, γνωρίζουμε όμως ότι οι περισσότεροι βαθμοί απονέμονται στον αγώνα της Κυριακής. Εκεί θέλουμε να τα πάμε όσο γίνεται καλύτερα».

 

Photo Credits: Getty Images/Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!