ΔΕΗ blue: Τοποθέτησε τον ισχυρότερο ταχυφορτιστή στην Ελλάδα

Newsroom
ΔΕΗ blue: Τοποθέτησε τον ισχυρότερο ταχυφορτιστή στην Ελλάδα
Είναι συνολικής δυνατότητας έως 300 kW και τοποθετήθηκε από τη ΔΕΗ blue σε εμπορικό πάρκο.

Τον πρώτο δημόσιο ταχυφορτιστή 300 kW DC στην ελληνική επικράτεια παρουσίασε η ΔΕΗ blue. Ο ταχυφορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων εγκαταστάθηκε στο εμπορικό πάρκο TOP PARKS της Trade Estates, επί της οδού Πειραιώς 86. Ο συγκεκριμένος fast charger αποτελεί την αφετηρία της δημιουργίας από τη ΔΕΗ blue ενός πανελληνίου δικτύου ταχυφορτιστών έως και 300 kW DC σε ανάλογες εμπορικές χρήσεις, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί στους προσεχείς μήνες.

Ο ταχυφορτιστής έχει δύο θύρες φόρτισης τύπου CCS2 150 kW DC, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2 οχημάτων. Είναι ευρωπαϊκής κατασκευής, υποστηρίζει ανάγκες ΑμεΑ λόγω του χαμηλότερου ύψους που είναι τοποθετημένη η οθόνη πληροφοριών, έχει πρόληψη για σίγαση ώστε να μην προκαλεί θόρυβο σε κατοικημένες περιοχές (<65db(A)) και προσφέρει σύστημα διαχείρισης καλωδίων (cable management) για ευκολότερη φόρτιση.

Παρέχει δυνατότητα ταχυφόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου από το 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος!

ταχυφορτιστής 300 kW από τη ΔΕΗ blue

«Η πράσινη ΔΕΗ blue τον 1,5 χρόνο λειτουργίας της επιταχύνει την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης. Όχι μόνο εγκαθιστώντας το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά και διασφαλίζοντας την διεύρυνση του δικτύου της, ώστε να παρέχει αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες τους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εγκατάσταση των ταχυ-φορτιστών ΔΕΗ blue που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αρτηριών της Ελλάδας, σε κομβικά σημεία. Να διασυνδέσουμε το οδικό μας δίκτυο ώστε η φόρτιση να επιτυγχάνεται, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!