Πανέτοιμη η Polaris για το Ντακάρ 2023

Κώστας Παστρίμας
Πανέτοιμη η Polaris για το Ντακάρ 2023
Η Polaris θα πάρει μέρος με έξι οχήματα στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της συνεργασίας της ομάδας Sebastien Loeb Racing με την Polaris γέμισε με ενθουσιασμό τους ανθρώπους της αμερικάνικης μάρκας. Το Ράλλυ Ντακάρ 2023 είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της εταιρείας και μοναδικός στόχος είναι η νίκη στην κατηγορία T4.

Η Polaris θα λάβει μέρος στο φετινό Ντακάρ με έξι οχήματα Polaris Pro R τα οποία έχουν προετοιμαστεί από την έμπειρη ομάδα Xtremeplus. Η γαλλική ομάδα αντιπροσωπεύει το εργοστάσιο Polaris στο Cross-Country Rally και το Bajas στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και ικανούς οδηγούς.

polaris

Εκτός από την ομάδα Xtremeplus και η ομάδα Sebastien Loeb Racing φέτος θα πάρει μέρος στην κατηγορία T4 χρησιμοποιώντας οχήματα της Polaris. Το ανανεωμένο RZR Pro R είναι ένα Side by Side όχημα το οποίο ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές του επιδόσεις και την τρομακτική ανθεκτικότητά του. Χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 2.000 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 225 ίππους στην ανώτερη έκδοσή του.

polaris

Για τις ανάγκες της κατηγορίας T4 του Ράλλυ Ντακάρ η ισχύς έχει περιοριστεί στους 170 ίππους με τη βοήθεια ενός περιοριστή αέρα 26 χιλιοστών. Παράλληλα, έχει περιοριστεί και η τελική ταχύτητα στα 120 Km/h, ενώ η εξελιγμένη μονάδα ελέγχου είναι υπεύθυνη για όλες τις λειτουργίες του κινητήρα. Η επιλογή των αναρτήσεων είναι επίσης πολύ προσεκτική με πολύ ανθεκτικά και μεγαλύτερα εξαρτήματα, ενώ το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

polaris

Ο Μάρκο Πιάνα, ιδιοκτήτης της ομάδας Xtremeplus, δήλωσε: «Το νέο Polaris Pro R είναι μοναδικό στον κόσμο των SSV, είναι επιθετικό και σπορ. Κοιτάζοντας τη διαδρομή του Ντακάρ, η συνταγή επιτυχίας αυτού του νέου οχήματος είναι η ροπή της, η ευελιξία της και η τεράστια διαδρομή της ανάρτησης - έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πάντα».

Βίντεο της Sebastien Loeb Racing με Polaris.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!