Volkswagen ID.7: Το ηλεκτρικό sedan με αυτονομία 700 χλμ.

Volkswagen ID.7: Το ηλεκτρικό sedan με αυτονομία 700 χλμ.

Κώστας Μπιτσικώκος
Volkswagen ID.7: Το ηλεκτρικό sedan με αυτονομία 700 χλμ.
H Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το καμουφλαρισμένο αμάξωμα του μεγάλου ηλεκτρικού sedan, μήκους 5 μέτρων.

Μετά από αποχή 6 ετών από τη CES, η Volkswagen επιστρέφει στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών με το ID.7. Το νέο μέλος στην οικογένεια ηλεκτρικών ID. βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ και είναι ένα μεγάλο sedan με μήκος 5 μέτρων και μεταξόνιο 3 μέτρων. Προς το παρόν η γερμανική μάρκα διατηρεί το καμουφλάζ στο αυτοκίνητο, το οποίο θα αφαιρέσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, όταν και θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου.

Το ID.7 βασίζεται στο πρωτότυπο ID. AERO που είχε παρουσιαστεί αρχικά στην Κίνα. Ξεχωρίζει από τη fastback σιλουέτα που... κολακεύει το αμάξωμα. Το καμουφλάζ έχει την ιδιαιτερότητα να δημιουργεί οπτικά εφέ, πάνω σε ορισμενα σημεία του οχήματος. Η αεροδυναμική σχεδίαση σε συνδυασμό με το αποδοτικό σύστημα κίνησης υπόσχεται αυτονομία 700 χλμ., στο κύκλο δοκιμών WLTP.

Volkswagen ID.7

Πρεμιέρα στο ID.7 κάνει το νέο ψηφιακό ταμπλό, με μεγάλη οθόνη 15 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, head-up display επαξευμένης πραγματικότητας και νέους διακόπτες για τον κλιματισμό, στο κάτω μέρος της οθόνης.

Volkswagen ID.7

«Με το ID.7 επεκτείνουμε τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων στην premium κατηγορία. Το νέο sedan θα προσφέρει κορυφαία τεχνολογικά και ποιότητα, όντας ένα από τα 10 νέα ηλεκτρκά μοντέλα που θα λανσάρουμε έως το 2026», σχολίασε ο CEO της Volkswagen, Τόμας Σάφερ.

Volkswagen ID.7

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!