Formula 1: Πότε θα δούμε τη νέα Alpine (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Πότε θα δούμε τη νέα Alpine (vid)
Η Γαλλική ομάδα έγινε η τέταρτη κατά σειρά που γνωστοποίησε την ημερομηνία αποκαλυπτηρίων του μονοθεσίου της για τη φετινή σεζόν της F1.

Απομένουν δύο μήνες για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2023 και σιγά-σιγά μπαίνουν τα κομμάτια του παζλ σχετικά με τα αποκαλυπτήρια των φετινών μονομάχων. Μετά τις Aston Martin F1, Scuderia Ferrari και Scuderia AlphaTauri, η Alpine έγινε η τέταρτη από τις δέκα ομάδες που αποκάλυψε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της «όπλου».

Το όνομά της θα είναι A523 αφού συνεχίζεται το μοτίβο ονοματοδοσίας και πίσω από το τιμόνι θα έχει δύο Γάλλους οδηγούς: τον Εστεμπάν Οκόν και τον Πιερ Γκασλί.

Η παρουσίασή της θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου, πιο μετά δηλαδή από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες και θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα επί βρετανικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Θυμίζουμε πως η έδρα της Alpine είναι μερικά χιλιόμετρα μακριά, στο Ένστον.

Οι δοκιμές εξέλιξης θα ξεκινήσουν εννέα ημέρες μετά, καθώς είναι προγραμματισμένες για τις 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν – εκεί όπου στις 3-5 Μαρτίου έχουμε την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των παρουσιάσεων που έχουν γνωστοποιηθεί:

11/2 Scuderia AlphaTauri, AT04, Νέα Υόρκη
13/2 Aston Martin F1, AMR23
14/2 Scuderia Ferrari, 675
16/2 Alpine F1, A523, Λονδίνο

Alpine A523 Teaser

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!