Formula 1: H FIA ανοίγει τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες ομάδες

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: H FIA ανοίγει τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες ομάδες
Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ ξεκίνησε τις διαδικασίες που μπορεί να φέρουν ενδέκατη ομάδα στην F1.

Εδώ και μήνες η Andretti Global χτυπάει πεισματικά την πόρτα της Formula 1, όμως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού την κρατούσε ερμητικά κλειστή. Τόσο αυτή όσο και η Liberty Media, έδειχναν να κάνουν το χατίρι των δέκα ομάδων που είναι ήδη στο σπορ και αγνοούσαν τον Μάικλ Αντρέτι και τον θρυλικό πατέρα του και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Μάριο.

Όμως αυτό δεν μπορούσε να συνεχίζεται για πάντα κι ενώ οι Αμερικανοί δήλωναν αισιόδοξοι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, φαίνεται πως η αισιοδοξία τους είχε βάση.

Σε ανάρτησή του στα social media, o πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, έγραψε: «Ζήτησα από την ομάδα μου στην FIA να ανοίξουμε διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για νέες ομάδες που θα θέλουν να εμπλακούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1».

Ένα ενδιαφέρον που εκτός από τους Αντρέτι μπορεί να εκδηλώσουν κι άλλες πλευρές. Τα τελευταία χρόνια ακούμε το σενάριο της Panthera Team Asia F1, ενώ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε και το ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου Κάλβιν Λο να μπει στο σπορ.

Grand Prix Αυστρίας

Και φυσικά, με δεδομένες τις αλλαγές στους κανονισμούς για τις υβριδικές μηχανές που θα ισχύουν από το 2026, δεν αποκλείεται να έχουμε και... εργοστασιακές εκπλήξεις.

Πάντως το φαβορί για να πάρει το… ενδέκατο εισιτήριο, είναι προφανώς η Andretti Global, που μάλιστα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Cadillac, με τη στήριξη ενός κατασκευαστή όπως η General Motors να δίνει στην υποψηφιότητά της κύρος το οποίο η FIA και η F1 δεν μπορούν να προσπεράσουν.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ανασκόπηση του Gazzetta της σεζόν του 2022 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Φωτογραφίες: Pirelli, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!