WEC: To Le Mans Virtual έρχεται με Φερστάπεν και all star line-up

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WEC: To Le Mans Virtual έρχεται με Φερστάπεν και all star line-up
O Μαξ Φερστάπεν πρωταγωνιστεί στη λίστα συμμετοχών για τον 24ωρο αγώνα Le Mans Virtual το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Εκτός από οδηγός της Red Bull Racing στη Formula 1, o Μαξ Φερστάπεν φημίζεται για την αγάπη στο simracing. O Ολλανδός πρωταθλητής στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται έντονα με τον εικονικό κόσμο και παίρνει μέρος σε αγώνες παγκόσμιου βεληνεκούς.

Αυτό ακριβώς θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου. Ο Φερστάπεν θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα Le Mans Virtual με την Team Redline στην κατηγορία LMP. Θα μοιραστεί το #01 αγωνιστικό που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τους Λουκ Μπράουνινγκ, Τζέφρι Ρέιτβελτ και Ντιόγκο Πίντο.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ολλανδός θα πάρει μέρος στο Le Mans Virtual. Το 2022 αγωνίστηκε και πάλι με την Team Redline, όμως είχε έξοδο και οδήγησε το πλήρωμα σε εγκατάλειψη.

Ο Φερστάπεν δεν θα είναι ο μοναδικός οδηγός αγώνων που θα πάρει μέρος στο Le Mans Virtual. Γνωστά ονόματα όπως οι Ρομέν Γκροζάν, Φίλιξ Ρόσενκβιστ, Φελίπε Ντρούγκοβιτς (πρωταθλητής Formula 2 τo 2022), Άντι Πρίο, Βίκτορ Μαρτέν (πρωταθλητής Formula 3 το 2022), Γκουστάβο Μενέζες, Μπρούνο Σπένκγλερ, Όλιβερ Ράσμουσεν έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος και δύο Έλληνες οδηγοί. Ο πρώτος είναι ο Γιώργος Καρακούλας, ο οποίος είναι μέλος της Graff by ATRS eSports στην LMP κατηγορία και έχει το αγωνιστικό με τον αριθμό 39. Ο δεύτερος είναι ο Πασχάλης Γκέρκης, ο οποίος παίρνει μέρος με την Proton Coanda Esports στην κατηγορία GTE.

To Le Mans Virtual είναι το μεγαλύτερο γεγονός simracing του πλανήτη και μέρος του επίσημου πρωταθλήματος eSports του WEC. Συμμετέχουν πραγματικές και eSports ομάδες, ενώ η διοργάνωση χρησιμοποιεί την ίδια Διεύθυνση Αγώνα που έχει το πραγματικό πρωτάθλημα αντοχής (WEC), προσφέροντας ακόμη μία νότα ρεαλισμού.

Ο αγώνας Le Mans Virtual είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 14:15 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να βρείτε το link του αγώνα εδώ.

Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές του Le Mans Virtual εδώ.

Φωτογραφίες: Le Mans Virtual/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!